Gryning

Gryning

tisdag 21 juni 2011

Tur, otur och retur med tur - del 1


Den sedan ett år efterlängtade resan till Idre skulle äntligen bli av! Igår var det dags! Packningen hade noga gåtts igenom och endast det mest nödvändiga fanns med. Den bil jag hade bokat hade inget stort bagageutrymme så väskorna fick inte bli skrymmande. Från början hade jag därför tänkt hyra ett enkelt rum. Då skulle jag endast behöva ha lakan med mig men rummet hade blivit 4 gånger dyrare under vintern och det var mer än jag ansåg mig ha råd med. Det fanns faktiskt gratis alternativ även om de inte hade madrasser, täcken, kök eller dusch. Mina väskor kom därför att bli fler än jag från början tänkt. Allt som var med för att det kanske kunde vara bra att ha, skalades bort och bagaget fick plats där bak i bilen.

Så bar det av! Vädret var perfekt! Sol, lite moln, regnskurar och sol igen. Vanligen far jag över Västerås, Sala, Leksand, Mora och vidare mot Älvdalen och Idre. Det är en snabb och effektiv och tråkig väg, väl lämpad att transportera stressade turister på och den vägen kunde jag vid det här laget utantill!

Jag hade inte bråttom. Jag hade en hel dag på mig att leta mig fram till min raststuga. Jag kunde välja andra alternativ med mer krokiga vägar, mer intressanta vyer och mindre trafik. Jag skulle åka via Örebro den när gången och slingra mig uppåt landet via väg 244.

Det gick bra i början men vid Hällefors hade jag missat ett par detaljer. Hur som helst, jag hamnade på en liten väg som blev ännu mindre, mera krokig och bjöd på mycket intressanta vyer, riktigt krokig grusväg och med tiden var jag framme vid Frediksberg! Då visste jag var jag var igen och kunde leta mig ut på väg 26, Inlandsvägen, som jag följde till Vansbro.

Vägen längs Västerdalälven är ingen spikrak transportsträcka utan kräver lite mera rattande och växlande men det är bara bra! Man slöar inte till! I Malung köpte jag lite mat och myggolja. I Sälen hittade jag en burk mask.

Nu var jag rustad för stortag och med gott hopp om den närmsta framtiden rullade jag vidare mot Särna, Idre och ut i skogen där jag ställde bilen vid Guttukojan. Meningen var att där fånga den fisk som skulle bli min frukost.

13 kommentarer:

Badaren sa...

Mmm... och...

*biter på naglarna*

Och vad hände... fick du någon frukost?

BeBest sa...

Jag behövde inte svälta! ;-)

haggann sa...

Åkte du förbi Nora??? Vi har hittat en fjäril vi skulle behöva identifiera...!

Mingla sa...

NÅ... Vad hände sen????

Skönt att se dig i alla fall..
;)

BeBest sa...

Jo jag for förbi Nora och det var först uppe i skogarna vid Gravendal som jag stannade och tog en bensträckare och en snabbfika! Har du någon bild på fjärilen?

Tja vad hände sen? Jag tänkte fula tankar om rådande förhållanden kan jag säga!

imsy sa...

Jag har också hamnat nästan-vilse när jag kört den där vägen upp mot Fredriksberg. Det kan bli lite mer spännande än behövligt.

På nyheterna igår sa de att kantarellerna kommit igång där uppe i Dalafjällen. Håll ögonen öppna så kanske du kan få kantarellmacka till frukost istället!

Lennart sa...

Är Du redan hemma igen?

Jag har en känsla av att jag bör läsa fortsättningen...

imsy sa...

Nämen Lennart! Kan det vara så illa???

Var är du, Börje???

haggann sa...

Jadå, har bilder, men visste inte vart jag skulle skicka dom om du var på resande fot!!!

BeBest sa...

Jag for upp och ner på mindre än 24 timmar och hann med lite fiske också.
Svampar såg jag men de såg ut att vara navlingar och den sorten äter man bara en gång - tror jag.

Lägg upp en bild ska vi se om du inte kan få hjälp att reda ut vilken art get kan röra sig om.

haggann sa...

Okej, lägger en bild på min blogg! Det var sonen som hittade den, fångade in den och fotade. Det är alltså en vad vi brukar kalla nattfjäril, en brunspräcklig sak, vi googlade på svärmare men hittade ingen som stämde riktigt...

Anonym sa...

Nämen oj hemma redan. Förstår att du fick problem av olika slag och därför vände hem. Nåväl nu ska jag läsa del 2 från din fiske resa. / Monika M

BeBest sa...

För något år sedan köpte jag en ny rulle, en haspelrulle, som skulle vara väl lämpad till detta fiske och även skulle passa bra för fiske med mycket lätta beten. Den gör sitt jobb kan man säga men om linan fortsätter att glida av spolen när betet landat kommer problemen omgående. Linan kommer nämligen att börja linda sig runt ställen den inte ska vara på och det leder till problem.

Detta händer inte med en spinnrulle (Amassadeur) eller en så kallad tryckknappsrulle (Abumatic) utan endast på vanlig haspelrulle. Linan fortsätter att lämna spolen innan bygeln som ska fånga upp linan hunnit göra sitt jobb.

Jag kommer att återgå till fungerande gamla rullar ABU Syncro Match 1044, som är avsedda för min typ av fiske men tyngre än den lilla haspelrullen jag hade med mig upp till Idre. Dessa rullar jag litar på tillverkas inte längre men jag har några i reserv. Fiskarna har allt att frukta!

Skicka en kommentar