Gryning

Gryning

torsdag 23 juni 2011

Tur, otur och retur med tur - del 3


Så var bilen åter lastad. Intill vägen mellan Grövelsjön och Idre gick en älgko, en bra påminnelse om att sommarnatten är viltets tid. I Särna tankade jag bilen och så bar det av tillbaka samma väg jag farit upp. Det kändes faktiskt skönt!

I trakten av Sälen sprang en hare rakt över vägen strax framför mig men allt gick väl för oss båda. Så rullade allt på. Noga koll på hastighetsmätaren och fartkameror där såna fanns och lite mer aktiv bilkörning i uppförsbackar och rondeller. Det var knappt någon trafik alls i den delen av Dalarna.

Vid Vansbro tog jag av söderut på 26:an, Inlandsvägen, och gäspade då och då men kände mig ändå förvånansvärt pigg. Och det var tur att jag höll mig alert för strax norr om Tyfors ville en ny älg prova min reaktionsförmåga. Med en billängd tillgodo klarade den sig från att få benen klippta. Det är säkert bromsspår på asfalten.

Sen var jag pigg och glad igen och färden fortsatte tills jag kände att det fram mot tidiga gryningen behövdes kaffe och en bensträckare. Den här gången hittade jag rätt väg och allt förlöpte i fortsättningen väl.

Bilen var urlastad och parkerad innan kl 5. Till Idre far jag inte i år igen men nästa år är ett annat år och moderna kullagrade haspelrullar med bygel kommer jag då inte ha med mig.

8 kommentarer:

Badaren sa...

Fiske är ett förhållandevis dyrt nöje. Har du räknat ut kilopriset på firrarna du drog upp..?
Gör inte det, det skulle kanske förta nöjet med att ha fiske som hobby är jag rädd för.
Själv ger jag själva fan i vad soppan kostar som jag matar snurran med, jag SKA ut på havet och fiska - kosta vad det kosta vill!

Så de så.

Mingla sa...

Vilken tur att du såg alla dessa djur..
Jag är nära på säker att du tankade på den stora flickans gamla arbetsplats.. =)
Jag kan inte tänka mig att det finns mer mackar i särna.. ;o)

Det är skönt att du är hemma i alla fall och att alla är hela..

Ha en fin dag nu på alla vis..
;o)

Lennart sa...

Fartkameror är ett elände. De omöjliggör den "aktiva bilkörningen"... *host*

Och en kraftig inbromsning för älg brukar göra att man blir väldigt alert.

BeBest sa...

Sportfisket som helhet bidrar mer till BNP än yrkesfisket påstås det. De fiskar jag fångar är naturligtvis en investering i min egen livskvalitet och i det fallet är varje krona ett välkommet tillskott!

Det finns nog bara OK i Särna. Det fanns längre tillbaka även OK i Idre men där är det endast Shell nu. Resan gick bra och blev lagom intressant inte mist tack vare viltets medverkan.

Eftersom jag for tillbaka samma väg som jag for upp visste jag var kamerorna fanns och det var oftast i samband med andra trafikhinder som rondeller och trånga chikaner. Vägen slingrade annars lagom för att man inte skulle slöa till och då och då behövdes lite extra stöttning från en lägre växel i uppförsbackarna. Perfekt helt enkelt! Man höll sig aktiv!

Anonym sa...

Fram och tillbaka den långa vägen på ett dygn och utan sömn däremellan det är tufft det! Lite läskigt också tycker jag att vara vaken OCH köra bil. Nåväl, du kanske har gjort liknande tidigare så du visste att du skulle orka. Sovit ikapp nu? / Monika M

BeBest sa...

Jag har sovit ikapp och jag har gjort såna resor förr! Skulle jag känna att jag bör sova en stund gör jag det och fortsätter sen.

whitelady77 sa...

Fisk är nyttigt och gott, skönt att du inte blandade in en älg i det hela...Det är en vacker väg upp genom Sverige!
Vill passa på och önska en Glad och Trevlig Midsommar!

BeBest sa...

En älgragu mitt i sommarnatten hade varit surt. Jag har redan gjort den erfarenheten för 20 år sedan!
Hoppas även ni down under kan fira på något sätt.

Skicka en kommentar