Gryning

Gryning

torsdag 31 januari 2013

Da Capo


Jag skulle kunna kopiera gårdagens inlägg idag. Förhållandena är mycket likartade såväl ute och inne. Möjligen kan jag lägga till en extra coda och berätta att jag sovit uselt i natt men det förändrar inget i sak.

För att nu inte deppa ihop totalt tänkte jag lägga in en bild med solsken i.

Detta inlägg påbörjades under förmiddagen men så stängde Tele2 ner internet tills nu.

6 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Vi kan ta varann i hand. Jag gick och lade mig en gång till klockan åtta i morse och sov några timmar och det har tagit tid att få igång dagen. Har lekt med min ipad och tänkte att vi nog skulle komma överens så småningom, men när jag skulle skicka iväg min kommentar till dig så kunde jag inte skriva i mitt namn. Det var helt låst så jag gav upp.

Vacker bild!

BeBest sa...

Nu blev jag nyfiken på din Ipad. Jag har själv en Imac från december 2006. Den tuffar på och gör jobbet utan knot. Dock kan jag knappast räkna med att den ska orka det i alla tider framgent. Endag är det dags att byta ut den. Mitt första alternativ är en ny Imac men den är inte billig precis.
Jag vill ju ha en dator för text och bildredigering. Spel och dylikt trams är av minsta möjliga intresse. Går det att spela schack och lägga patiens med datorn så är det tillräckligt. Nu till min fråga. Hur fungerar det att redigera bilder på Ipad? Att man kan tror jag säkert men hur bra blir det och vad finns det för redigeringsprogram att förlita sig på då?

baraenbildavmig sa...

Jag måste erkänna att jag inte vet sådana detaljer än. Jag har ju min nya MacBookPro som egentlig dator och för bildredigering. Ipaden fick jag av maken för att bland annat använda som läsplatta, jag hade testat att läsa en bok på datorn och kom på att det passar mig att kunna förstora texten och att läsa ett antal sidor till frukosten innan dimsynen har gett med sig och kan läsa tidningstext utan besvär. Den är ju också lättare att ha med sig i sängen än en dator. Jag testar den lite i taget, nu har den yngsta livsnjutaren lagt beslag på den och laddar ner det ena spelet efter det andra. Men en dator är det ju inte, utan en förvuxen Iphone snarare, med pekskärm. Men kolla in den någonstans om du är nyfiken! Jag upptäcker funktionerna lite i taget.

BeBest sa...

Jag ska kika runt lite för att se ifall det finns någon butik i den här stan som för Ipad. Troligen är det bara Elgiganten som har den och de ligger i fel del av stan men någon gång per år är ju i de krokarna så då kanske det kan vara läge att kolla upp den.

baraenbildavmig sa...

Kollade lite på apparna igår och laddade ner en Iphoto-app. Den är helt annorlunda än Iphoto till datorn, känns som om finliret inte finns. Ska testa med ett bättre foto vid tillfälle, nu tror jag att feber är på ingång.

BeBest sa...

Jag tror inte Ipads styrka är att vara en bildredigerare att räkna med även om den har en del möjligheter. Det kanske kommer med tiden.

En annan sak som också hänger ihop med bildredigering och Ipad är att det idag börjar komma kameror som kan ladda ner appar. De kamerorna har Android som operativsystem. Vad jag vet finns ännu inga kameror med iOS som operativ. Där tror jag Apple måste försöka få till ett samarbete med någon eller några kameratillverkare för annars blir modern fototeknik snart helt inlåst i Android-världen.

Skicka en kommentar