Gryning

Gryning

måndag 28 januari 2013

Foton från rimfrostens landskap


I mina trakter förväntas det bli en för för årstiden normalkall och molnig vecka. Den blir med andra ord annorlunda jämfört med förra veckans kyla. Nu har dock inte kylan och solskenet släppt taget om mina bilder. Jag har en del foton kvar från förra torsdagens vandring i rimfrostens landskap. Dem tänkte jag visa nu. Först ut är ett foto från den miljö som om några månader ska bli den bruna kärrhökens rike. Längs vägen ut mot Krämbol finns det frostnupna nyponbuskar.

De har den här utsikten.

Lillsjön var i torsdags helt istäckt.


Eftersom det var soligt och kallt stannade jag en stund borta vid ån. Sjöröken fanns där men nådde inte samma höjder och färgerna i dimman inte samma intensitet som då jag var där senast. Solljusets lek i trädgrenarnas rimfrost kanske kunde tas som en ersättning för det uteblivna skådespelet över vattnet.


Jag hade hoppats få med mig många fler foton men kylan tog musten ur kamerans batterier. Jag hade reservbatterier med mig men de låg i en ytterficka och min kropp gav inte tillräcklig värme för att hålla dem vid liv.  

Mitt i idyllen vid Krämbol bor en mycket fotointresserad man. Han bjöd in oss och vi fick se en del av de bilder han åstadkommit av tidigare stunder med solljus och sjörök. Det var en upplevelse som gjorde starkt intryck! Efter besöket i hans hem var jag glad, ödmjuk och tacksam att få ha tagit del av allt detta.

8 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det är ren och skär njutning att se på dessa bilder. Men vad lite snö ni har! Det två sista bilderna är extra vackra för mina is- och vintervattenälskande ögon. Tack!

Så härligt att bli inbjuden till någon som har samma intressen som man själv!

BeBest sa...

Jag vet inte hur mycket snö vi har, kanske är det två decimeter men inne i tät skog är det mindre. Det räcker för skidåkning har jag sett.

Vi fick en det tips om när, var och hur vi skulle söka motiven kring Krämbol. Jag ska försöka pröva dem jag kommer ihåg.

Märit i Mariehem sa...

Även jag tycker att de två sista bilderna är de mest njutbara.

Förstår att du kände dig upplyft av besöket hos den mannen! När man får träffa specialister, som förmår förmedla kunskaper, blir man både imponerad och stimulerad till nya upptäckter och framsteg.

BeBest sa...

Han hade många fina bilder på väggen. Även om han höll en låg profil var det lätt att se att här fanns det kunskap bakom kameran.

Anonym sa...

Åhåhåhåh så fina bilder!!!!!! / Monika

BeBest sa...

Tack Monika! :)

NatureFootstep sa...

lol, du börjar få kläm på det där nu. Kikade på några tidigare inlägg och du har verkligen fått blick för vad som gör sig på bild. Ja, det var trevligt den där stunden. Vilken dag som helst ska jag lägga ut nån av de silvriga bilderna. Men jag har så mycket så jag storknar. :(

BeBest sa...

Tack NatureFootstep!

Jag ser mycket som skulle kunna göra sig bra på bild men min kamera klarar inte av alla de prov jag då utsätter den för. Det är framförallt foton i miljöer där ljuset är svagt och kontrasterna svaga. Sen måste jag lära mig så oerhört mycket mer än att bara skapa bildens komposition, hitta rätt tillfälle och fånga det i rätt ljus. Det är i de grundläggande fototekniska kunskaperna det brister ... men jag jobbar på det.
Jag kan inte mäta mig med Ira Block men jag vill ha en sån kamera och de objektiv han nämner.
http://www.youtube.com/watch?v=iiqR3N810-I

Skicka en kommentar