Gryning

Gryning

tisdag 22 januari 2013

Från en solig vintersöndag


I fredags gick jag vid Krämbol. Det skrev jag om igår. Lördagen var gnistrande vacker utanför mitt hus men då kom jag inte utanför dörren. Söndagen bjöd också på solsken och då hade jag tid för en promenad igen. Den här gången valde jag Carl Ugglas Park som första mål med Djulö Kvarn som reserv ifall jag inte blivit nöjd innan.

Många människor var ute i ett mer behagligt väder än vad dagarna innan bjudit på. Det var samma intensiva solsken men bara några grader kallt. Snön och rimfrosten fanns kvar på trädgrenar och kvistar. En följd av detta blev att det fanns gott om vackra motiv. En hel del människor passade på att lufta sina fotoutrustningar vare sig det var mobilen eller stora systemkameran. Man måste ju passa på när glädjeämnena är gratis!

Jag har en del vinterbilder från Carl Ugglas Park sedan tidigare men inga tagna under så strålande förhållanden som i söndags. Jag lät kameran få allt den såg och pekade på! Det blev en mängd bilder av snöiga vyer som den här ...

... eller harspår som den den här.

Efter ett tag hade nog alla av de tjusigaste motiven blivit fångade från flera håll. Djulö Kvarn fick vänta till en annan dag. På återvägen fick jag också en möjlighet att få en bild av dagens ljuspunkt.

Idag blir det också solsken ...

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Ja, idag är det också solsken, frågan är om det blir utgång. Mycket vackra vyer bjuder du på även idag. harspåret i den annars orörda snön är lite extra, den bilden fyller mig med ro och glädje. När jag var i närparken häromdan så skuttade en stor hare snabbt förbi mig. Fast jag hade kameran i handen fann jag mig inte utan stod bara och betraktade den medan den snabbt skuttade iväg. Stor var den.

Anonym sa...

Ja så vackert det var där borta hos dig! I lördags var jag i Västerås och det var närmare 30 minusgrader så trots att jag var klädd i dun och curlingkängor på fötterna så bet kylan, framförallt i ansiktet. Det blev inte lång stund ute. I söndags var det mycket bättre, riktigt skönt i solen. / Monika

BeBest sa...

Det blev en promenad även idag. Jag behövde handla och jag tog vägen runt Duveholmssjön för att komma fram. Jag tror kameran blev nöjd. ;)

BeBest sa...

Jag har sagt det förr: Det är en vacker vas den här snittblomman har hamnat i.
-30 ÄR kallt! Jag har varit med om det ett fåtal gånger i mitt liv och de upplevelserna mins man!

Skicka en kommentar