Gryning

Gryning

onsdag 2 januari 2013

Galenskaper


Det hände sig att det igår skulle säljas en speciell fiskerulle på Tradera. Rullen är ingen märkvärdig sak. Modellen kan nog närmast sägas att den vid tiden den tillverkades var föraktad av det verkligt stora flertalet sportfiskare men hos det lilla fåtal, som förstått att uppskatta rullens särpräglade egenskaper, var den högt älskad och ärad. Jag äger idag två av denna modell och de används mer än gärna, faktiskt så mycket att de börjar bli hårt slitna.

Igår eftermiddag skulle alltså en sån rulle bjudas ut. Rullen var i absolut nyskick även om den enligt säljaren fiskats med vid ett tillfälle för 25 år sedan eller så. Så här ser ett ännu välfungerande och erfaret exemplar av denna modell ut. Jag har köpt den rullen i begagnat skick och nu ville jag ha en till att ha i reserv. 

Budgivningen började närma sig 500kr men jag gissade att slutpriset skulle kanske kunna bli upp mot 800. Det kan nog i sig betraktas som ett väl tilltaget överpris, trots att rullen nog bör hålla för träget fiske i många år framöver. På den tiden det begav sig kostade rullen inte så mycket i butik. 

Jag bestämde mig för att satsa ännu högre än vad jag tidigare sett att budgivningen på dessa rullar i nyskick till slut kunde landa på. I tanken lekte jag med möjligheten att övermodigt komma med ett belopp motsvarande rullens modellnummer. Det borde räcka mer än väl! Efter ett mer moget övervägande gjorde jag inte så utan kom med ett högt men sansat bud.

Nu skulle rullen hem till Katrineholm! Jag blev genast överbjuden och priset steg hastigt! 1125 kronor hamnade sista budet på. Det är galet högt för en rulle av denna modell! Antingen köptes rullen av någon som likt mig förstått rullens ovärderliga fiskeegenskaper eller så var det en samlare som såg chansen att göra ett fynd så här på nyåret!

6 kommentarer:

Lennart sa...

Tradera är inte att leka med.

Det finns alldeles för mycket bra-att-ha-saker där...

baraenbildavmig sa...

Det är klokt att sätta ett tak för sig i förväg. Det blir lite för spännande ibland. Därför handlar jag hellre på Blocket där det för det mesta inte är några bud utan fast lågt pris.

BeBest sa...

Ibland kan man göra fynd, ibland kan låta lura sig och ibland blir man utan!

BeBest sa...

Priset måste stå i rimlig proportion till varans värde för mig. Jag är ingen samlare och jag är heller inte i desperat behov av reservdelar.

Blocket har jag inte lika stort förtroende för. Jag vill gärna veta mera om säljaren än vad man får veta i en Blocket-annons.

Märit i Mariehem sa...

Håller med om att det är litet mera osäkerhet över Blocket, så när vi handlar där, så är det under förutsättning att vi kan hämta personligen.

Det är lätt att lockas bjuda för högt på Tradera. Jag gjorde det idag senast, men blev ändå överbjuden!

BeBest sa...

Det är som sagt lätt att gå för högt. Jag brukar lägga ett bud på Tradera. Budet är så högt att det + frakten blir den summa jag högst kan tänka mig att betala.
Sen får jag se hur det går. Ibland blir jag överbjuden ibland hamnar slutpriset långt under. Gå in tidigt i auktionen med risk för att jag hjälper till att trissa upp priset gör jag inte. Mitt bud kommer under auktionens sista minut. Då sållas vetet från agnarna och bästa kornet får säcken.

Skicka en kommentar