Gryning

Gryning

fredag 8 februari 2013

Är det vårkänningar trots allt


En traktor far längs gångvägarna i området och lägger grus i snön. Blir det mer snö, och det kan nog inte uteslutas, kommer gruset att täckas och senare plogas bort. I vår ligger då allt på gräset längs gångvägarna och ställer till extra besvär.

En skata försöker hitta fina kvistar att lägga i det bo som påbörjades förra våren men sen ratades då det var dags för äggläggning. Är sökandet efter fint bomaterial att visa upp för partnern en föraning om vårkänslor måntro? Kommer det även i år en vår som låter gruset på gräset få möjligheten att av fastighetsskötarnas oljudsmaskiner bli utblåst där det under vintern lades och senare bortfraktat?

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det är väl på djuren vi märket vad som stunda skall. Så småningom kommer även våren, men först den här årstiden, varför jäkta.

Vår oljudsmaskin skapade dramatik genom att börja brinna i garaget igår när den startades. Det var länge sen jag såg maken springa, men nu var det bråttom, brandsläckaren stod i källaren.
Det lär oss att det behövs en brandsläckare i garaget också och en ny här inne, mera lättillgänglig. Pust. Bränna bilar kan huliganer göra, vi vill inte hamna i tidningen för sånt.

Märit i Mariehem sa...

Såg för ett par dagar sedan hur ett kajpar börjat med uppvaktning. Hör aven talgoxarna stämma upp någon trudelutt emellanåt, så nog börjar de få vårkänslor, även fåglarna.

BeBest sa...

De här båsmojarna som fastighetsskötarna bär på ryggen och blåser undan löv, skräp och grus med är inte att leka med men oljud för de! Börjar de brinna, ja då är man nog illa ute! Det är väl samma sak om man står i garaget och snöslungan blir eld och lågor inför uppgiften! Det finns ju gränser för hur hett om öronen man vill ha det!

BeBest sa...

Kråkfåglarna brukar vara tidiga med att känna vårkänslor. Här är trädgrenar och kvistar rejält snötäckta just nu och till och med kvarvarande oxelbär rejält inpackade.

Skicka en kommentar