Gryning

Gryning

måndag 25 februari 2013

Ett inlägg om något stort och något annat mera trivialt.


Det var en gång en lördag och som alla satt jag och var beklämd över det skrala utbudet av sevärda TV-program. Tablåernas alla detaljer blev nogsamt studerade och minsann gavs där ändå inte ett musikprogram värt att lägga lite tid på? Jo!

Så jag bänkade mig i bästa soffan och lät humor och kultur, ja även minnen och känslor få flöda. När programmet var över tänkte jag att ni, den blide metodisten och den siste humanisten hade behövts idag men vi har i alla fall möjlighet att få se er gå i repris.

Och nu över till något helt annat! Det är varken värt att se eller höra men det är ju sånt jag bjuder på. Idag serveras en lagom nattstånden promenad från en solig eftermiddag. Det är där bland träden på andra sidan sjön det börjar.

Där får man solen i ögonen om man lyfter blicken och ser framåt.

Vid stranden kluckar vågorna som om is aldrig funnits.

Ute i forsen letar strömstaren sin mat.

Även denna dag skulle få ett vackert slut.

Den sjunkande solen skapade landskap i snön.

Därmed var denna enkla trivialitet över.

Idag är en annan dag men det ska bli sol igen och det tillfället ska jag ta vara på. Jag behöver en bild som kan representera februari i nästa års almanacka.

8 kommentarer:

tant Otto sa...

Åh sista bilden gillar jag ...rosaskimmrande snö.. :)

BeBest sa...

Tack tant Otto! :)

Jag var ute rätt sent på dagen igår och hade tur med kvällsljuset.

baraenbildavmig sa...

Du fick dig en skimrande ljus promenad med vackra bilder som en bonus. Läcker pastellsnö på sista bilden och gyllene lössläppta vågor, vad kan man mer begära! Min solfotosafari gick i stöpet idag och jag är mer än besviken, solen strålar men inte jag.

BeBest sa...

Tack Du! :)
Jag har inte varit ut jag heller men annat har gjorts i stället. Det kan nog komma till nytta på sikt.

Anonym sa...

Idag var alla dina bilder strålande VACKRA! Jag väljer i alla fall att plocka hem solnedgången, tack för den! I dag har jag varit ute och fått SOL från en klarblå himmel, jag stod ute på en sjö och lapade sol och njöt i fulla drag, vi har ju inte haft sol på flera veckor och behövde detta så väl.
Hade tänkt titta på ditt förslag, od-kören med Eric Ericsson r.i.p. men min data klarade inte av det. Men jag kanske kan söka vidare på youtube funderar Monika.

BeBest sa...

Tack Monica! :)

Jag hade planer på att gå ut fram på eftermiddan för att kanske få fatt på fler solnedgångar men jag fick sen annat för mig. Dagarna börjar bli sköna nu. Solen tar på snön!

baraenbildavmig sa...

Tittar in en gång till och ja, solnedgången är speciellt vacker. Mycket lyckad.

BeBest sa...

Tack Du!

De här träden vid Duveholmssjöns strand börjar bli vana vid att hamna framför min kameralins och ibland försöker de få till en fin bakgrund som de gör sig bra mot. ;)

Skicka en kommentar