Gryning

Gryning

fredag 22 februari 2013

Fånga ljuset


Igår hade jag bestämt att oavsett hur sömnig jag kände mig skulle jag gå ut en sväng, främst i akt och mening att tvinga min kropp att hålla sig vaken även om hjärnan var trött. Några utsikter till att få ett gott fotoljus fanns inte men jag hoppades hitta något motiv som det trots allt kunde gå att åstadkomma en bra bild av.

Under tiden jag gjorde mig i ordning för en stunds utevistelse började solen rensa undan bland molnen ovanför Katrineholm. Jag kom ut och mötte ett strålande solsken. Hur länge det kunde hålla i sig hade jag ingen aning om men den väg, jag tänkt mig gå, fick fortfarande vara den kurs jag ämnade hålla. På så vis kom jag att passera Backa gård och fick därifrån med mig foton på en grupp hjortar inne i skogen och vackra traditionella vyer. 

Så mycket snö fanns inte längre kvar på trädgrenarna efter den tö och den blåst som varit men här och var bjöds dock på lysande små snöklimpar.Den upplagda rutten skulle därefter gå mot Krämbol och vidare hem. Vid Hovmanstorp såg jag åter dovhjortar men de rusade undan och in i granskogens skydd. Den flocken innehöll flera välvuxna hjortar med stora hornkronor. Längre fram i ett soligt skogsbryn fanns en annan grupp. Denna gång precis som vid Backa Gård bestod gruppen av hindar och kalvar.

På väg mot Krämbol hade jag högt över mig sällskap av en örn. Jag tror den spejade efter trafikskadat vilt vid landsvägen. Jag önskade att den skulle kretsa precis ovanför mig men så snäva svängar ville den inte ta. Nåja, jag höll mig till min plan, rundade Krämbol och tog de foton jag oftast tar där och kom efter tre timmars promenad åter hem. Inte för ett ögonblick hade jag känt av någon trötthet.

4 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Åh den där vårvinterdagarna när solen kommer fram riktigt löftesrikt, de är härliga.
Känner riktigt längtan att sitta i en sådan där skogsbacke och äta apelsiner eller varför inte njuta av en matsäck!

BeBest sa...

Det börjar så smått bli dagsmeja nu när solen visar sig. Jag har nog inte den ron att sätta mig så i solskenet såvida inte det handlar om att ro en båt! :)

baraenbildavmig sa...

Du hann fånga ljuset, medan jag som sköt upp infångandet blev besviken; mulet idag igen.

BeBest sa...

Jag hade en enorm tur med vädret igår. Vi fick en stunds sol även idag men jag stod över tills i morgon. Det råkade igår falla en del ljus genom snöklimparnas iskanter och jag fick med något av det.

Skicka en kommentar