Gryning

Gryning

fredag 15 mars 2013

Solsken, rimfrost och gamla träd


Igår var jag åter uppe innan solen. Jag gick min vanliga vända och fick med mig en stor drös foton av de vanliga motiven. 

Innan jag lämnade Krämbolsområdet fick jag syn på en gammal lind upp på en kulle. Den står där och sträcker upp sina grenar över de omgivande träden. Jag har försökt mig på att fotografera den många gånger men då har inte ljuset varit på vår sida. Igår kom ett bättre tillfälle och jag traskade upp mot kullen. 

Innan jag var framme vid linden fick jag se denna syn.

Den sida av kullen som linden står på är solbelyst och där har snön smält bort.

Jag lämnade Krämbol och gick mot Luvsjön. Då kom jag ihåg att det det finns en gammal ek där som kanske skulle kunna gå att ta en motljusbild av. Det gick det också.

Slutligen vet jag inte om jag ska glädjas åt att andra vill stjäla mina fjädrar för att sedan stoltsera med dem på egna konton och därigenom skaffa sig gillande klickar eller om jag ska bli förbannad. Jag lutar åt det senare men jag kan inget göra åt saken. Det finns en länk tillbaka till min blogg, så de tror kanske att det räcker för att uppfylla upphovsrättens krav. Det gör det inte. Minns ni den här klibbtickan. Den har numera fått många nya boplatser världen över. Ingen har frågat mig om att få löfte om att använda den. Frågar man så får man oftast också lov. Jag är inte omöjlig.

6 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Att du kommer upp så tidigt! Vackra bilder på ekar och lindar, rimfrost och solskuggor! Vad gäller bildstöld är det förstås inte acceptabelt. Jag kan inte förstå att man inte kan fråga om man får använda bilden och länka till dig. Samtidigt kan jag inte låta bli att förundras över alla härliga svampar som de har samlat bilder på. Så eftersom bilden är där den är så känn dig lite stolt över att du är med bland alla andra som har hittar fantasifulla svampar. Men jag skulle höra av mig till alla som jag upptäckte hade "lånat" en bild.

BeBest sa...

Min svamp är vacker men fotot är inte skarpt nog. Kameran hittade inte rätt med fokuseringen även om det såg ut så på bildskärmen.

Jag var vaken halv sex i morse också fast jag inte skulle ge mig ut. Jag har gott om glittriga gryningsbilder nu så jag behöver inte fler med sjörök, snö och rimfrost.

Pinterest representerar den amerikanska ohyfsade impulsdrivna personlighetsmodellen. Man ser något snyggt, snor åt sig det direkt utan att göra rätt för sig och skäms inte att visa vad man ”hittat”.

NatureFootstep sa...

tickan känner jag igen. Vet var den finns. :) Jag har ingen aning om ifall mina bilder är i omlopp. Jag har inte sett något i alla fall. Men jag vet att folk stjäl syrrans dockor och fötter.

Jag har ingen koll på den där linden. Trodde annars jag hade hyfsad koll.

BeBest sa...

Jag upptäckte att någon knyckt fotot via Googles besöksstatistik för min blogg och länkarna som besökarna har och lämnar i sina spår. Det finns vissa länkar, som just Pinterest, vilka får mina varningsklockor att ringa. Du kan kolla i din egen statistik det senaste dygnet så ser du. Eftersom du har många besökare kan det tänkas att uppgifterna fort försvinner i redovisningen.

Om du står lite längre fran än där kraftledningen korsar grusvägen till Krämbol och ser mot höger så upptäcker du linden och hur den sträcker upp grenarna över övriga träd. Fotot är från motsatt håll och man måste lämna vägen vid sjön och gå upp på gräsvallen för att få fri sikt.

morsanssvammel sa...

Jag älskar att titta på Dina vackra bilder. Dock har jag senaste tiden varit svårt dålig på att besöka bloggar. Det är synd. För nu när jag "ramlade in" på Din blogg igen så ser jag ju hur mycket jag missat.

Hoppas allt är bra med Dig!

/Morsan

BeBest sa...

Tack Morsan och välkommen! :)

Beträffande mig och min hälsa ska jag inte klaga men jag längtar oerhört mycket efter våren och nya färger ute! Fotograferandet går det så där med. Jag vill ha variation i mina bilder men just nu känns det som jag tjatar om samma vyer månad efter månad. Blir det bara längre dagar, mera ljus och allmänt varmare kommer möjligheterna att hitta trevliga motiv att öka.

Ha det gott!

Skicka en kommentar