Gryning

Gryning

måndag 18 mars 2013

Triviala foton och banalt bilddravel


Idag hade jag först planerat att visa en en hel flock av triviala och banala foton modell hötorgskonst. Jag hade foton på en tjusig solnedgång som på grund av sitt rödtonade dis hindrade mig att få syn på en komet. Där fanns vackra björkar, ekar, lindar och spegelblanka vattenytor med vita svanar i och röda stugor på stranden från helgens promenader. Jag tittade på dem och tänkte att nej, ni är värda bättre! Är det bara sånt dravel jag har att visa?

Jag letade noga i förra veckans skörd och då blev det detta foto av dekorerade alhängen som kändes mest rätt av det som fanns att tillgå.

Idag finns risken att jag åter fyller på med mera vykort av hötorgstyp.

8 kommentarer:

imsys sa...

Jag måtte vara en dålig konstkännare för hötorgskonstfoton har jag inte lagt märke till i din blogg. Endast otroligt vackra bilder!

Undrar hur alen kunnat fånga upp iskristallerna? Stigande fukt från sjön, kanske? Mycket fint är det!

baraenbildavmig sa...

Skirt och skört och oerhört vackert med isfjärilarna i alhängena! Det är inte ofta man ser sånt, där har du varit vaken!

BeBest sa...

Det finns motiv som är mycket vackra och lätta att ta till sig eller bli less på. Vissa blir därför väldigt triviala intill banalitet. De kräver inget av fotografen och inget av betraktaren. De är bara en i mängden av vackra naturbilder och lika lätt införskaffade och konsumerade som en varm korv på en speedway-tävling.

Det går en ström genom Lillsjön och trots att nätterna var väldigt kalla förra veckan, så frös den inte till helt. Därifrån driver det sjörök ut över omgivande is och vegetation. Så fort solen fått upp värmen på morgonen, smälter rimfrosten och det var precis på håret att jag hann med här.

BeBest sa...

Ja detta är en av de tidiga kalla morgnarnas skörd. Jag hade ett annat motiv i sikte, då jag fick se detta vid sidan om mig. Det förändrade hela prioriteringen! Kanske blir de här hängena på klibbalen marsbild i nästa års almanacka!

baraenbildavmig sa...

Det lönar sig ibland att ha vara vaken och dessutom ha ögonen med sig! Det låter som en bra plan med almanackan.

BeBest sa...

Man ska inte ha för båttom när man är ute och rastar kameran! :)

Jag vill gärna kunna använda något av varje månads foton till att ha i kommande års almanacka. Ibland misslyckas jag med det och måste ”låna” av någon av månaderna intill om det går.

Märit i Mariehem sa...

Vilka fantastiska kristaller! Så mycket vackert man riskerar att bara gå förbi, när man inte är uppmärksam!

BeBest sa...

De är nästan som trollsländevingar! Jag stod och spejade efter hur jag skulle klara den omöjliga uppgiften att fota simmande sångsvanar på andra sidan av sjön. Det var när jag skulle flytta mig en aning som jag såg vad jag hade på armlängds avstånd!

Skicka en kommentar