Gryning

Gryning

måndag 25 mars 2013

Vardagligt


Först ska jag vara en smula retrospektiv. I fredags såg jag till att den hibiskus jag kallar ”Etta” fick en större burk och mera jord. Jag tycker att den plantan nu är stor nog att börja blomma men det har den inte instämt i än. Etta är den första hibiskusen som kommit till hos mig och jag är inte på något sätt inblandad i pollineringen. Det har min röda hibiskus skött om helt själv eller med hjälp av något småkryp. Det som skiljer Etta från mina övriga hibiskusar är bladens flikighet.

I lördags tog jag en kvällspromenad. Jag skulle behöva hitta fler platser att fotografera fågellivet vid Lillsjön från. Nu har jag kollat upp ett antal ställen jag varit nyfiken på och det kan nog gå bra att smyga sig dit när snön försvunnit. Jag ska bara röja undan en del gammal vass så har jag troligen fri sikt ut över Lillsjöns grundare delar. Om allt går som planerat kan det innebära att ni kommer att drabbas av kopiösa mängder av grågäss och änder på bild!

Promenaden fortsatte via Genne mot Krämbol. Solen var nu på väg ner och landskapet låg i skugga.


Vid Krämbol hoppades jag få triviala och banala bilder av solnedgångar. Så blev det också men ingen höjde sig över dem jag redan visat så ni slipper dem. Däremot tänker jag pracka på er en bild med måne över vinterlandskap. Det är banalt så det förslår.

Det var på vägen hem jag började fundera på ifall det skulle gå att skapa någon slags fotoalbum innehållande de bästa bilderna från Krämbol med omnejd. Jag har många foton därifrån men få, mycket få, duger. Ska det bli något vettigt av det hela måste jag försöka vara mera noggrann med hur jag tar bilderna. Jag kanske måste lära mig vad som menas med ISO, Brännvidd och Bländare och sen tillämpa de kunskaperna och inte lita på att det där fixar kameran, om jag bara siktar och knäpper.

4 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Det låter som en utmärkt idé med ett fotoalbum från Krämbol.

Det finns en duktig fotograf, som tagit bilder i vår omgivning och det är alltid roligt att titta på dem.

baraenbildavmig sa...

Oj, har Etta blivit så stor!?

Idag gillar jag din översta bild lite extra, för färgerna i den och för det mjukt böljande landskapet. Ett fotoalbum låter som en bra idé! Adlibris hade ett erbjudande om gratis minifotobok, kolla det!

BeBest sa...

Vi får se hur det blir. Än har jag för få riktigt bra foton. Det är inte ens 20 och det blir inte mycket till fotoalbum att hurra för. Skulle jag kombinera dem med passande texter ökar kostnaden avsevärt.
Projektet är inte avskrivet men jag jag ska försöka samla på mig fler bra och lära mig mer om fotografering. Det är helt enkelt dags att höja nivån några grader. Vi får väl se ifall det kan lyckas.

BeBest sa...

Jag ska se vad det är de har att erbjuda. Än vet jag inte riktigt själv hur jag vill ha det men vad det än blir måste jag försöka åstadkomma bättre foton med den kamera jag har. Ofta kräver jag mer av den än den klarar ... men det kan ju bli ändringar därvidlag.

Skicka en kommentar