Gryning

Gryning

fredag 5 april 2013

Vill du också ha ...


+10°C dygnet runt, hällregn och 10m/sek den andra veckan efter påsk? Därefter vill jag ha växlande sol något mindre vind, ökande temperatur samt regn efter behov! 

Jag vill ha vår NU!12 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Men, käre vän, det ä r vår nu. Den är bara lite långsammare än andra vårar.

Vilken härlig bild! Var naturen så där gyllene eller har du lekt med den?

BeBest sa...

Det borde vara vår nu men även om man just nu är i färd med att sopa bort gruset från vägarna här i området, så är det för mycket snö och is kvar för att jag ska gilla läget.

Fotot togs precis innan solen försvann ner under horisonten. Det är kvällsljuset som färgar bilden. Färgerna har jag inte ändrat så mycket på men försökt förbättra kontraster och skärpan.
Bilden finns i en annan version här:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/HXfpuf7fT4fk4W_DCLBrBNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

baraenbildavmig sa...

Otroligt vilket ljus du lyckades fånga! Den gyllene timmen är magisk när man är på rätt plats med kameran beredd. Så vacker bild! Grattis till den!

BeBest sa...

Tack ska du ha! :)
Detta är nog ett av få foton jag är nöjd med. Det ursprungliga originalet har jag inte kvar dessvärre.

Libra sa...

Ropar också desperat efter våren. Utan större resultat tyvärr.
Fantastisk bild!
Trevlig helg! =)

BeBest sa...

Tack Libra!

Vi får fortsätta att jobba på det! :)

Märit i Mariehem sa...

Här ropas det också efter våren. Det har varit några riktigt fina dagar, med strålande solsken. Men i morse var finvädret borta och den kalla vinden tillbaka. Det hjälps inte att det är 4° när vinden är så kall!

Tycker att det är en fantastiskt vacker bild, även om just det där sista solljuset brukar göra mig vemodig. Värmen försvinner bort med solen och det blir kyligare.

BeBest sa...

Våren drar benen efter sig! Så är det!
Varma vindar vill jag ha. Då tar det hårt på snön även i skuggan.

Den ursprungliga bilden var på väg att slängas helt men så kom jag på att om jag kapade alarnas toppar så det blev ungefär lika mycket spegling som stammar så kanske ... och det blev väldigt lyckat. :)

Anonym sa...

Jamenvisst! NU! NU vill vi har VÅR!!!! Monika håller med dig till fullo!

Vilken läcker guldig naturbild.

Anonym sa...

Oj, jag trodde verkligen att bilden var mycket ändrad, med massor av guld färg. Otroligt att det SÅG UT SÅ! Då blev bilden ännu vackrare och tänk att du kom i så rätt ögonblick och var beredd med kameran. Mycket, mycket fin naturbild!!

BeBest sa...

Den kvällen resulterade i många fina foton med olika ljus allt efter hur solen närmade sig läggdags. Några vyer från Backasjön, Lillsjön och Luvsjön, några på fåglar, bland annat ett suddigt foto på skäggdopping långt ute på vattnet där hela Lillsjön har guldkantade stränder. DEt var troligen min första bild av just skäggdopping men det blev flera sen.

Kameran har jag nästan alltid i näven när jag är ute. Man vet ju aldrig vad för skojigt som kan dyka upp!

BeBest sa...

Ibland blir verkligheten osannolikt vacker beroende på resultatet av ljusets skiftningar. Ofta är det kring gryningen eller solnedgången som ljusets effekter kan förändra en ganska vardaglig miljö till något helt annat och rent sagolikt. Ett par gånger har jag fått vara med om det.

Skicka en kommentar