Gryning

Gryning

måndag 17 juni 2013

Blåvingar och trollsländor


Nordens vanligaste blåvinge har börjat flyga över de ängar jag brukar röra mig kring. Jag hittade en som vågade visa sig för världen i lördags.

I söndags fick jag svar på vart de Nordisk kärrtrollslända, Leucorrhinia rubiconde, tagit vägen. De är också här och denna hane poserade villigt.

Nästa vecka hoppas jag kunna visa några av hans kusiner, myrtrollsländorna.

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Otroligt vacker bild på blåvingen! Den kan du verkligen vara glad och stolt över! Även trollsländan är jättefint fångad, det är när man har turen att ha dem parkerade på något så att man ser de vackra vingarna som man får en riktigt bra bild, tycker jag! Mycket vacker färg har den. Grattis till de fina bilderna!!!

BeBest sa...

Jag tror faktiskt jag har bättre foton av bägge insekterna sen tidigare somrar men de här har också sina poänger framförallt den renare bakgrunden till trollsländan.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/vJX4vwf4fUXx3-b89xZ2GNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/LRyz8FCfjQfazW039aOaotMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/ISpEH76zn4n29Vbh7TvCO9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

baraenbildavmig sa...

Ja, du har bra bilder sedan tidigare. Men jag föredrar nog den här trollsländan, jag tycker att vingarna är en viktig del, man se dem helt tydligt på den här bilden och de är väl värda att visas.

BeBest sa...

Bilden på trollsländan här är tagen på större avstånd än den från från förra året men som du säger vingarna kommer fram mycket mera tydligt på grund av den lugna bakgrunden. Jag hade gärna velat komma ett steg närmare men det ville inte trollsländan vara med på.

Skicka en kommentar