Gryning

Gryning

torsdag 25 juli 2013

Mera reservkraft


För drygt ett år sedan berättade jag om hur nöjd jag blivit efter ett köp av ett reservbatteri till min kamera. Det var Batteriexperten som stått för den utomordentliga servicen att skicka mig ett batteri, som mindre än ett dygn efter beställningen väl förpackat samt genom brevbärarens försorg, föll ner genom brevinkastet här hos mig. Priset för batteriet var därtill mycket lågt och frakten kostade inget extra.

Detta batteri har varit i aktion mest varje dag sedan dess och än märks ingen kraftlöshet hos det. Det har haft ett av mina första reservbatterier som ersättare då det varit i behov att ny uppladdning. Detta gamla batteri tappade för varje vecka alltmera ork och var helt slutkört och tog knappt mot laddning då det skickades till återvinningen.

Ett nytt batteri skulle alltså införskaffas och självfallet var det till Batteriexperten jag åter vände mig. Detta skedde i tisdags eftermiddag. Jag beställde två batterier den här gången. Frakten var fortfarande fri men nu var det inte Posten som skötte leveransen.

Det har kommit nya regler för hur Li-ion-batterier får skickas och nu får de inte längre fraktas med flyg. En följd av detta är att Posten slutat hantera dessa leveranser och det är ett bilspeditionsbolag, som trätt i deras ställe. Dessa bolag har speciella utlämningställen dit man sen får ta sig för att få ut sina paket.

Mindre än 24 timmar efter beställningen fick jag ett SMS som berättade att batterierna fanns att hämta hos DHL Service Point mitt i Katrineholm. Det är snabbt! En dryg timme efter meddelandet hade jag gått hem med batterierna och satt det första på laddning. Idag ska vi ut och gå!

Nu tror jag att jag har reservbatterier så det räcker min gamla kameras livstid ut.

8 kommentarer:

imsys sa...

Kul att företagen är så snabba nuförtiden! Jag beställde grejor till min kamera från http://www.kaffebrus.com/ och de var lika snabba där med. NetonNet likaså. När det är kameragrunkor vill jag ha snabb leverans.

baraenbildavmig sa...

Låter mer än bra! Jag önskar bara att det fanns såna reservbatterier till kroppen också!

BeBest sa...

Det skulle verkligen vara bra att ha ett par extra batterier på lut emellanåt. :)

För närvarande mår jag riktigt bra såväl fysiskt som psykiskt men jag vet ju att sånt också går att ändra på.

ullisss sa...

Ibland blir man positivt överraskad när man näthandlar,och sånt är alltid trevligt :-).
Bra när man även blir nöjd med själva produkten, i ditt fall batteriet då.

Och angående ditt sällskap,så tror jag visst att man står ut under en längre tid ;-). Det gäller bara att hitta rätt sällskap!

Hjärtlig varm kram ifrån Ullis!

BeBest sa...

Människor har man för att dela och kommunicera kunskap och tankar med men inte till att umgås med såvida inte det krävs för ett gemensamt projekt. Jag försöker vara vänlig mot alla och hjälpa till med det jag kan men då det är gjort så är jag inte nödvändig för fortsättningen och då drar jag mig undan igen.

Beträffande mitt sällskap är det svårt att skapa en hållbar gemensamhet. Det blir mest tvåsamhet för att inte säga ensamhet för den som försöker. Den erfarenheten gjorde de som prövat att leva tillsammans med mig. Idag står jag inte till hands för såna psykosociala experiment.

En av orsakerna till att jag numera mår oförskämt bra är just att jag inte längre behöver ta hänsyn till någon annan än mig själv och det som för stunden faller mig in, om något nu råkar göra det. Blandas någon annan in, blir jag styrd och känner mig begränsad. Det tär följaktligen mer än det ger att ha någon inpå sig dagligen. Jag har ingen autistisk diagnos men jag är inte så långt från att helt kvala in till Asperger syndrom.

Kanske kan man tro att jag är en mysgubbe till vardags. Jag kan ikläda mig den rollen ibland men jag spelar den illa för den passar mig inte särskilt väl.

Så är det!

Platoniska kramar.

ullisss sa...

Det var ett långt och informativt svar Börje..
Jag hoppas att du inte tog illa vid dig utav min kommentar. Den var inte illa menad.. Jag tror att vi alla människor kan vara lite dubbelbottnade.
Och det är skönt att läsa att du mår bra med det liv du numera lever. Diagnos eller inte så är du en fin bloggvän,varken mer eller mindre.. Och om du känner dig obekväm med mina cyberkramar så ber jag om ursäkt i så fall!

Hälsning från Ullis!

BeBest sa...

Du och alla andra får gärna dela ut cyberkramar även till mig! :) Jag tar ingalunda illa upp av det, tvärt om!

Jag har en sida utåt och den döljer och skyddar det jag, som finns där bakom. Många har charmats av utsidan och kanske trott att det var hela jag eller de kunde nå vidare in till mitt liv där innanför. Det är hopplöst svårt att få del av de inre lagren. Av den anledningen brukar jag i såna här sammanhang vara mycket tydlig med att de som tror de ser ett givande sällskap på nära håll tillsammans med mig har förblindat sig på en chimär. Jag är inte den de tror men förmodligen inte heller den jag tror. Dock, jag håller fast vid min bild av mig och inrättar mitt liv därefter.

Jag vill gärna vara bloggvän med dig. Det är ett sätt att umgås och utbyta tankar och upplevelser som även jag trivs med och utvecklas av.

Kramar gärna!

BeBest sa...

De känner nog av konkurrensen. Det bästa med denna leverans var att allt inklusive batterier endast kom att kosta mig min egen ansträngning. Då jag skrev det förra blogginlägget om Batteriexperten deltog det i någon form av reklamkampanj och därför fick jag ett litet tillgodohavande hos dem som täckte priset för batterierna. Det kom som en glad överraskning!

Skicka en kommentar