Gryning

Gryning

onsdag 28 augusti 2013

Det fanns färg också


Jag har tidigare berättat om vandringar under tidiga morgnar med dimma över vatten och låglänt terräng. Det gjordes promenader under soliga eftermiddagar också. Mest handlade de om att hitta något vackert och färgglatt. Den här granna puktörrneblåvingen, en hona,  kunde jag inte motstå.

Det fanns fler vackra fjärilar, den mindre guldvingen till exempel.

En liten grön stinkslända hittade jag under ett asplöv. Jag vet inte vad de gula små prickarna är men det kan gissningsvis vara insektsägg. 


Även växter med starka färger hittade jag. Det här är en rödtoppa.

Här är det en glödhet blodröd ängstrollslända som parkerat på ett brännässleblad. Nässlor har också vackra färger.

Idag hade jag åter tänkt hitta intressanta dimbankar men det kan vara för varmt i luften för att det ska ha bildats så mycket kondens. Det visar sig.

8 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Så fint att du visar dessa vackra skönheter! Min sommar har inte blivit en fotosommar och även igår sket det sig, hamnade på akuten hela dagen istället och kameran var bara en belastning.

Märit i Mariehem sa...

Vilka pärlor naturen bjuder på, bara man är uppmärksam - och det har jag förstått att du är! Snyggt!

BeBest sa...

Får man insekterna till att våga posera så blir det inte helt omöjligt att ta hyfsade foton av dem men vågar de inte, blir resultatet enbart löjligt.

Hur hamnade du i den belägenheten?

BeBest sa...

Tack Märit!

Jag börjar lära mig var och jag ska söka mina motiv. Vissa platser är bättre när det gäller fjärilar. Trollsländor finns mest överallt just nu men olika arter har olika preferenser och några av dem jag mest vill komma åt vägrar landa i min närhet.

baraenbildavmig sa...

Ja, det är ett krav att man kan komma dem nära. Din gulvingebild är så vacker!

Jag gjorde ett bokat besök på vårdcentralen och man fann att mitt blodtryck var malignt, trots att jag står på mediciner. Jag har en högst ovanlig sjukdom som gav mig en njurartärstenos för många år sedan, därför blev det bråttom. Nu lär det göras en större utredning kring alla mina konstiga symptom det senaste året. Hoppas jag. Jag var väldigt besviken, hade ställt in mig på en liten promenad med kameran på väg hem från vc.

BeBest sa...

Aj då! Det låter en osäkert och allmänt obehagligt tycker jag. Jag skulle nog bli väldigt oroad om jag hade drabbats så. Farligt högt blodtryck har jag haft men det har gått ner till överkant på normalvärde tack vare medicinering men den andra åkomman har jag sluppit.

Det påstås att guldvingarna ska vara nyfikna och våga mer än övriga småfjärilar. Det kan nog stämma på dem jag fått på bild men det finns andra som raskt gett sig undan också.

baraenbildavmig sa...

Ja, det är obehagligt och jag är rädd. Det tråkiga är att jag känner att mina symptom inte tas på allvar innan det är livshotande. Nu är ju hypertonin bara en av mina många diagnoser så det är komplicerat.

Jag vill ut i den läkande naturen!

BeBest sa...

Jag förstår att du vill ut i naturen. Jag inser också hur bra jag har det som inte behöver hindras av svåra krämpor.

Skicka en kommentar