Gryning

Gryning

måndag 12 augusti 2013

En helg i och mellan regn


Fredagseftermiddan gav jag mig åter bort till Djulö Kvarn. Nu var det molnigt men oftast solsken.  Målet var att hitta de blåbandade jungfrusländorna. De fanns där men vägrade komma tillräckligt nära för att jag skulle få fotot jag ville åt. Vid Carl Ugglas Park ställde en silvertstreckad pärlemorfjäril upp för att trösta mig. Det är en hane. De ser man på de breda raka strecken på övervingarna. De innehåller doftfjäll som ska attrahera fjärilshonorna.

Lördagen var jag i Uppsala och hade trevligt sällskap av mina döttrar, dotterson och deras vänner. Utanför huset fanns en dragspelare som vecka ut och vecka in dagen lång om och om igen spelade samma halvminutlånga låt. Han hade kommit i maj och förväntades inte försvinna innan vintern. Vi kom på många sätt att att få slut på olåten. Surströmming, ruttna kräftskal och ägg ingick i förslagen, ja till och med så infernaliska dräparplaner som att jag skulle gå ut och ställa mig intill och sjunga ”Summertime” till min yngsta dotters trumpetspel kom på tal.

Söndagen var jag i Linköping och hade trevligt sällskap av son och sondotter medan sonsonen höll vakt hemma. Vi fiskade medan åskan och regnet ideligen trummade på. Vi blev blötare än fiskarna i vattnet men fick inget napp.

8 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det var en gul och grann silverstereckad! Jag fotade också en i går, men min var äten på.

Så otroligt irriterande med ljudmarodören!

BeBest sa...

Om du skulle känna för en stunds dragspel så föreslår jag ett besök mellan gamla polishuset och Kvarnen. Du kan inte missa det!

Jag blev faktiskt lite överrsakad av att kameran uppfattade fjärilens färger så. Enda förklaringen jag kan komma på är just att solen stod mycket lågt och skuggorna från omgivningen var mörka och långa. Ljuset brukar då ha varma toner, den gyllen timmen, du vet.

Anonym sa...

Mysigt att du varit tillsammans med alla dina barn och barnbarn i helgen! Så har även jag haft det och det är alltid läkande. Ha de bra. / Monika

BeBest sa...

Umgänge kräver ju mer än att man bara är med, man måste så att säga vara mera ”på” än så! För att klara det är det tvunget att man kliver ur sin introverta konstitution och kreerar en social och mera extrovert roll. Det kostar energi. Några timmar klarar jag men jag måste hela tiden tänka på att jag kan vara psykiskt alert nog för att orka ta mig hem också.

baraenbildavmig sa...

Jamen självklart! Den fick lite extra guldskimmer av solens sneda strålar, vackert!

Jag avstår nog från gratisunderhållningen.

BeBest sa...

Gratis är inte alltid gott! Det kan vara gott att tänka på. :)

Anonym sa...

Klart att det alltid stjäl energi att anstränga sig men i den situation du befann dig så gav det väl också energi kan jag tro?! / Monika

BeBest sa...

Det gick nog jämnt ut. Det tar tid att ta in allt så jag såg till att få lagom doser av umgänge. :)

Skicka en kommentar