Gryning

Gryning

fredag 13 september 2013

Äntligen tillbaka!Igår kördes den sista delfinalen av två i speedwayallsvenskan. Vinnaren skulle få möjlighet att gå upp i elitserien. I finalen av slutspelet möttes seriesegraren, Örnarna, och serietvåan, Rospiggarna. Första finalmatchen genomfördes i Örnarnas hemstad Mariestad. Rospiggarna vann med 20 poäng över Örnarna. En förkrossande överkörning som renderade följande kommentar i Grönköpings Veckoblad: ”Djurskyddsföreningen har polisanmält Rospiggslaget för olaglig slakt av sju stycken Örnar (fridlyst fågel) Brottet ansågs dessutom grovt eftersom det skedde i deras eget bo!”

Igår var det dags igen. Den här gången skedde slakten i Hallstavik inför 4227 åskådare. Örnarna blev överkörda i heat efter heat och när allt var över hade Rospiggarna vunnit matchen med 27 poängs övervikt. Vinster med 20 poäng i finalmatchen borta och ytterligare 27 hemma, det är väldigt mycket i såna här sammanhang!

Rospiggarna har nu möjlighet att ta klivet upp ui Elitserien i speedway. De har sagt att de också ska göra så. Nästa år blir det åka av!


Grattis!

4 kommentarer:

imsys sa...

Heja Rospiggarna!

BeBest sa...

Det blir det enda speedwaylaget från Stockholms län i Elitserien nästa år!
Det vore trevligt om det gick att få någon ordning på Masarna också. Det skulle vara skoj att se de två lagen mötas igen i högsta divisionen. Det brukar dra stor publik och vara mysig stämning när de matcherna körs. Det var för övrigt just med en match mellan Rospiggarna och Masarna som mitt speedwayintresse tog fart!

Äldsta dotra sa...

:)
Kanske blir att fara och titta tillsammans nästa år då? Då borde J vara stor nog för att tycka att det vore skoj.

BeBest sa...

Det vore skoj!

Jag hade faktiskt god lust att fara upp och ta honom med mig redan i år!

Skicka en kommentar