Gryning

Gryning

fredag 6 september 2013

Dags för partnerbyte


Då jag flyttade till Katrineholm hamnade jag i ett hus där Tele2 stod för kontakterna med omvärlden. Det fungerade rätt bra för min del även om bredband och telefon via tv-uttaget krävde speciella modem och sladdar.

Så gick ett antal år och ComHem klev in i huset och meddelade att nu ska det bli andra bullar och vi ska stå för dem. Jag konstaterade att deras erbjudande inte var särskilt mycket bättre men något dyrare. Istället för att ta hela paketet blev det så att jag skaffade mobilt bredband och telefoni hos Tele2 samt tvangs ta tv från ComHem.

Mobilt bredband fungerar ibland bra och ibland som på den gamla goda tiden då man använde uppringt modem. Jag har med andra ord inte varit helt nöjd med sakernas tillstånd på den sidan även om det oftast gått skapligt i alla fall. Förra året började Tele2 jobba på att dra in ett alternativt uttag för bredband, tv och fast telefoni. I dagarna har man kommit så långt att man kunnat låta sina säljare knalla runt i området och ta upp beställningar från dem som nappat på deras erbjudanden. 

Igår var det min tur att skriva på. Det tar väl en månad innan allt är installerat men sen ska ComHem vara ett avslutat kapitel. Hur är det de säger i square dance: Change your partner and round you go!

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Vi anmälde intresse för fiberoptik, men det verkar inte som om tillräckligt många har nappat på det. Det kostar ju villaboende en hel del.

BeBest sa...

Ja inte är det billigt precis men fungerar det så kanske det är värt pengarna. Förmodligen använder man 4G-modem istället för fiber. Det går väl rätt bra det också om inte alltför många surfare trängs om utrymmet i masterna och vädret är tjänligt.

Skicka en kommentar