Gryning

Gryning

måndag 30 september 2013

Det blir bakläxa igen


I förra veckan gick jag ett varv runt sjön Näsnaren. Det finns en stig genom skogen och stigen löper genom skiftande miljöer. Dessvärre slarvade jag då bort en del fotomöjligheter och därför gav jag mig bakläxa.

Igår hade jag utrustat mig med kamerastativ och gick om stigen. Jag tog gott om tid på mig och såg till att få med mig så mycket som möjligt och i så många versioner som kamerans inställningar kunde åstadkomma. Något borde lyckas kan man tänka.

Det blev också väldigt många foton! Några blev mycket lyckade, andra kan duga men det speciella foto jag inte lyckades med första gången blev inte tillräckligt bra nu heller. Det går att lägga upp men jag tror kameran kan bättre om den bara placeras i rätt position. En vacker dag ska det nog visa sig vad jag är ute efter!

Nu hade jag trots allt fyllt ett och ett halvt minneskort med foton och av dem har 35 sållats fram som lämpliga att gå vidare med. Jag ska försöka hinna med det idag medan tvättmaskinerna gör sitt jobb. Sen får vi se hur resultatet ska presenteras. Troligen väljer jag att samla fotona efter deras speciella motiv och använder resten av veckan till att visa dessa bildteman.

Detta är gårdagens sista foto. Solen lyser genom lövet och översta bladspetsen pekar mot kameran.

Kanske undrar någon hur det gått med installationen av det nya bredbandet? Jag ska beställa en 15m lång nätverkskabel idag. Sen ska åtminstone hårdvaran gå att få på plats. Vi får väl se ifall jag lyckas få det att fungera också.

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det var verkligen ett intensivt lysande löv mitt bland den avskurna växtligheten! Snyggt med kontrasterna! Ska bli spännande att se vad det är för motiv som gäckar dig så småningom.

BeBest sa...

Jag såg lövet på långt håll och insåg att det var bara att traska ut i stubben och inta knästående med kameran för ögat!

Det är ljusförhållandet på den platsen som lurar kameran. Den hittar inte fokus. Jag tror jag ska klara det trots allt. Sen är det då det att går jag en halv dag runt en sjö så lär jag ju få med mig en hel del andra foton också. Jag vet redan nu ett antal motiv som ska tas om.

Det man inte har i kameran får man ha i benen! Har man den inställningen, så lär man sig nog snart att ha rätt inställning även i kameran! :-)

Skicka en kommentar