Gryning

Gryning

söndag 15 september 2013

För omväxlingens skull


Det har visats mycket grått och dimmigt här den senaste tiden. Idag tänkte jag variera mig en aning och bjuda på en solig bild från den kvällen då jag rekognoserade fotoplatser kring Djulö Gärde. Var så goda!

För övrigt ska jag börja ta in blommor från balkongen. De har vuxit sig stora där ute. Flera av dem måste klippas ner rätt kraftigt om de ska få plats i fönstret. Samtidigt står de fulla med knoppar. Jag vill ju också ha blommorna innan jag börja beskära träden. Hur löser jag då detta dilemma? 

Ett annat är att jag i några fall har många skott från samma planta och alla har ökat i omfång. Troligen måste de samplanteras i en stor behållare för att skapa utrymme. Jag har inte lust att kasta dem heller men kan bli tvungen om jag inte hittar en plats att ha dem på.

Slutligen var ska jag ställa alla stora hibiskusar, som inte får plats i fönstren? Det måste vara någonstans där katten inte kommer åt att fördärva bladen på dem? Att låta honom få möjlighet att efter eget gottfinnande ansa krukväxterna, är jämförbart med att ha en get som trädgårdsmästare!

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Vacker bild med strimmor av höst och bulliga moln, vad de nu kallas.
Du får bygga ett växthus inomhus!

BeBest sa...

Ett växthus vore inte så dumt men jag har nog inte plats för ett sånt inne i lägenheten. Det mesta har kommit in nu men troligen måste jag även slänga bort en del växter. Det känns fel men kan bli nödvändigt ändå. Jag kan ju ta skott av dem och kalla det föryngring när de äldre stora åker utför ättestupan.

Skicka en kommentar