Gryning

Gryning

lördag 28 september 2013

Genomskådad


Igår gav jag mig åter ut på en lång promenad. Den gav mig naturligtvis många fototillfällen men några av de bästa möjligheterna slarvade jag bort vilket grämer mig. Några av bilderna blev misslyckade på grund av bristande kompetens hos fotograf och/eller kamera, andra på grund av fotografens allmänna lättja. Bakläxa, gör om, gör rätt, får bli följden av det!

Sista bilden är faktiskt ett foto jag blev nöjd med men skam till sägandes, var det också ett tidigare misslyckande och därav följande bakläxa bakom den bilden. Övriga foton har jag inte orkat redigera klart än.

Den här helgen har jag mycket nytt att försöka begripa mig på. Det är dags för byte av internet- och tv-leverantör och nya prylar ska kopplas hop med befintliga. Frågan är väl om jag behöver skaffa extra kablar så jag kan ställa allt där jag vill ha det. Bredvid lägenhetsdörren, där det nya uttaget sitter, vill jag ju inte ha teven!

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det var verkligen ljuset i tunneln! Snyggt! Vad är det?

Du har det du gör med kopplingar och doningar. Vi grubblar också då datamängden varje månad tar slut i förtid.

BeBest sa...

Tunneln är en kombinerad gång och cykeltunnel.

Nu ska man inte rusa åstad och göra slut på bekymren med kablaget genast utan det gäller att dra ut på det så mycket som möjligt. Följaktligen har jag hämtat paketen från Tele2 idag. Jag ska väl också öppna dem innan jag går och lägger mig har jag tänkt. Eventuellt ska jag läsa installationsanvisningarna en första gång så jag får en hum om vad jag behöver göra och kanske skaffa. Misstänker att det kan behövas en kabel på 10-12 meter mellan uttaget och platsen jag vill ställa routern på. Den bör stå centralt så datorn får kontakt med den.

Troligen är allt klart i nästa vecka någon gång. Man ska inte förhasta sig!

Skicka en kommentar