Gryning

Gryning

onsdag 18 september 2013

Höstmorgon


Solen skulle vilken minut som helst komma upp över skogen. Längs marken fanns glesa dimslöjor. Himlen var klar men inte helt molnfri. Högt över träden flög en flock helt tysta gäss mot sydöst i perfekt v-formation. Jag fick ett intryck av att de var aningen mindre än grågäss samt tycktes ha något längre kropp bakom vingarna. Det var först då de passerade som jag kom på att jag skulle försöka få med dem på bild.

Jag gick vidare mot Backa Gård med hopp om att hitta dimhöljda vyer. Nu blev det inte så mycket av den varan men solen hjälpte till att visa på det lilla som fanns.

Därifrån begav jag mig mot Krämbol. Under tiden hann solen städa undan det mesta av dimslöjorna. Knappt att Lillsjön hade något dis att bjuda på.

Jag hörde en trana ropa och ropen kom närmare. Över vägen kom den flygande i ensamt majestät.

Höstmorgonen var på väg över i dag.

6 kommentarer:

imsys sa...

Så vackert höstigt det blivit hos dig! Jag hoppas vi också får sådana där vackra färger i år, förra hösten blev alla löv bruna på en gång. Inte vackert alls! Jag ser dina fåglar flyga iväg där bakom träden. Det händer allt som oftast att jag blir stående och tittande innan jag kommer på att kameran skulle kunna göra en insats.

baraenbildavmig sa...

Jag säger som Imsy: hösten verkar var ordentligt på väg hos dig. Men det är nog så överlag, jag tittade på slänten med de vackra röda buskarna som jag har visat tidigare och där var det färggrant. Det är inte lätt att finna sig när man hör och ser fåglar, jag står oftast i stilla förundran. Bild nummer två är så vacker med höstfärger på marken och även på dimslöjorna.

BeBest sa...

Det verkar som löven överlag drar mot oliv- och beigegula toner just nu. Så mycket rött har jag inte sett än faktiskt.

Hade jag kunnat säga vilken art gässen var av hade nog kameran kommit fram tidigare men nu ville jag se deras proportioner noga först. Dessvärre räckte inte det för att hitta dem i fågelböckerna.

BeBest sa...

Bild nummer 2 känner du nog igen från en mera dimmig morgon då jag stod på ungefär samma ställe med kameran.
Som sagt rött är det ännu rätt snålt med här. Jag hoppas det kommer mera av de kulörerna.

baraenbildavmig sa...

Ja, jag kände minsann igen miljön på bilden!

BeBest sa...

Jag är som hundarna: Jag har mina ställen. :)

Skicka en kommentar