Gryning

Gryning

tisdag 24 september 2013

Svaret på frågan


Detta var alltså frågan och de ledtrådar jag givit:

"Vägen är nu åter bred och farbar för alla fordon. Den rundar en plats som heter Gatbol. Där invid ett vägskäl såg jag något som fick mig att skratta gott och sedan börja vissla på låtar med Janne Lucas Persson, Chuck Berry och Dr Hook. Det jag såg, var så utomordentligt fyndigt, galet sjukt och inte minst synnerligen passande i sin totala osannolikhet - hela skapelsen skulle vara osannolik var man än kommer i universum - att jag bara kan ge mig på nåd eller onåd åt denna kreativa humor. Kan ni gissa vad jag såg? Ni klarar troligen inte alltihop men något kanske går att klura ut med hjälp av ledtrådarna. Svaret kommer på bild om någon dag.”

Jag kan nog lägga till en sång med Claes Jansson. När jag ändå vill försöka vara hjälpsam så tar jag och fyller på med en låt av Robert Broberg. Nu borde väl ringa en klocka någonstans. "

Då ska vi se vad vi har för ledtrådar. Vad har Janne Lucas Persson, Chuck Berry och Dr Hook gemensamt? De har framfört låtar som handlar om telefonsamtal! (Växeln hallå hallå, Memphis och Sylvia's mother.) För att få till ett telefonsamtal behövs en telefon eller varför inte en hel telefonkiosk?

Hur tar man då sig till denna telefonkiosk? Claes Jansson sjunger om en gammal röd cykel och den fanns där! Lutad mot postlådorna stod en gedigen svettjagare med ballongdäck. Totalt roströd hade den blivit i väntan på att samtalet skulle komma till stånd eller ta slut. 

Telefonkiosker ser man inte så ofta nuförtiden men då det begav sig, var det oftast i gatumiljö och en sån lär väl finnas på en plats som kallas Gatbol. Till den miljön behövs naturligtvis trafikljus och signaler med röd och grön gubbe som Robert Broberg sjunger om.

Slutligen behövs väl även någon som försöker ringa. Av allt att döma har det dragit ut på tiden att komma fram eller få allting sagt.

Ja så här ser alltså detta exceptionellt osannolika arrangemang ut där det står intill en grusväg långt ute på landet norr om Katrineholm.

Jag har inte undersökt saken närmre men det skulle inte förvåna mig om det även finns ett ljud- och ljusspel kopplat till installationen. Kom sen och säg att livet på landet är dötrist!

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Haha, jag kan tänka mig att man blir förvånad över att hitta detta i obygden! Då hade jag rätt om cykeln alltså, men Robert Broberg-länken sa att det inte ledde till något. Trafikljus, tänka sig! Står det nåt på skylten förresten? Vem står bakom denna humorhöjande installation? Det är ju inte gjort på en kvart att ställa dit telefonhytten och trafikljuset!

BeBest sa...

Längre bort efter vägen finns en bondgård och det är namnet på den som är klottrat på skylten.
Om Trafikljuset fungerar ska du ju kunna få se såväl röd som grön gubbe och det var det jag tänkte på med den länken.

Jag sökte på platsen för att se ifall det fanns fler foton därifrån men det enda jag hittade var namnet på den som bor intill alltihop. Antagligen är det konstnären bakom detta mästerverk.
Det lär ha gått åt såväl energi, som pengar, tid och en del byråkrati för att skapa denna finurliga installation.

Anonym sa...

Hahaha, ja det var svår-gissbart men roligt och tokigtoch inte vad man förväntar sig att hitta 'bara så där' ute på landet! / Monika

BeBest sa...

Nej det är bara så man blir helt ställd, förbluffad och jag vet inte vad och bara kan skratta åt det och jag tror precis så det är tänkt att vara. Har man tagit sig dit kommer man inte att glömma det i första taget!

Skicka en kommentar