Gryning

Gryning

onsdag 9 oktober 2013

Gatstuberget


Igår gjorde jag ett besök på Gatstuberget. Berget har en mycket brant vägg ut mot fälten runt Djulö medan baksidan stiger mera sakta ur skogen. Dit upp skulle jag.

Dagen var molnig och det var först från lunch och fram på eftermiddagen som solen under korta stunder klarade av att ta sig genom det kompakta molntäcket. Man har en fin utsikt från toppen av berget. Så här ter den sig ner mot Djulösjön.

Delar av Stora Djulö gård och gärden ter sig så här.

Katrineholms östra delar anas här bortom Djuö Allé till höger på bilden.

Det kom då och då rätt kraftiga vindbyar och dessa drog med sig löv ur träden. Jag såg inte allt som flög över fälten men kameran gjorde det. Resultat av de fotoförsöken var dessvärre inte i min smak, så det mesta av bildskörden blev därför kasserad. Idag ska det också kunna bli blåsigt och det lär medföra att färgprakten hamnar på marken. Jag får byta till något mera vindskyddat område att samla höstfärger ur.

6 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Hänförande bilder, verkligen! Tänk vilken skillnad mot förra hösten då du klagade på att det inte fanns så mycket höstfärger. Första bildens färgrikedom och den sista bilden blir mina favoriter den här gången. På den nedersta står de mindre träden som näpna dansöser på rad i väntan på att börja föreställningen.

BeBest sa...

Tack Du! :-)
Det var värt mödan att gå uppförsbackarna fram till utsikten från berget! Tursamt nog blev det en smula sol också även om den inte precis flödade men det räckte för att få extra hetta i höstfärgerna.
Förra hösten hade en annan färgskala med mera av gult, beige och brunt i sig. I år är det mycket gult, orange och rött som gäller.

Anonym sa...

Hej igen,
du har så fantastiskt vackra naturbilder att jag tänker att de skulle bli en härlig fotobok, en fotobok från Katrineholms vackra omgivningar. / Monika

Boel sa...

Jag måste säga att du är envist energisk på att ge dig ut på långpromenader. Vilka bilder du visar, det är nästan så man kan tycka om hösten som är min värsta tid trots färgprakten. Det är verkligen en vacker trakt du bor i och jag gillar gärdena :-)

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Jag kan ju bara ta bilder av det jag ser med de enkla medel jag förfogar över. Det är en sak att visa bilder på webben och en annan att försöka få dem i tryck. Det krävs en helt annan kvalitet på själva bilden i det senare fallet även om motivet i sig skulle duga.

BeBest sa...

Somliga går till jobbet varje dag och kanske trivs med det ibland. Jag behöver inte det längre, så jag kan göra sånt jag mår bra av stället. Att luffa runt Katrineholm då och då utan att behöva bry mig om något nyttigare än att få ihop något att visa här, passar mig rätt bra. Omgivningarna har ju dessutom fördelen att vara inbjudande åtminstone om man går där jag hitintills varit. Jag har dock en del ställen kvar att se än ... och rätt många kilon att gå bort.

Skicka en kommentar