Gryning

Gryning

tisdag 15 oktober 2013

Gillar du att gå till tandläkaren


Det var dags för ett besök hos tandläkaren igår. En tand skulle åtgärdas. Det är kanske obegripligt för många men faktum är att jag kände mig mycket behaglig till mods på alla vis, där jag låg under undersökningslampan medan det borrades och utfördes vad som skulle göras. Det var mysigt att lyssna på tandläkarens och tandsköterskans småprat. Jag tror de trivdes tillsammans. Jag trivdes med dem! Nu måste jag dessvärre vänta ända till mitten av november på nästa trivselstund hos Smile i Katrineholm! 

8 kommentarer:

imsys sa...

Mina tandläkarbesök är synnerligen trevliga oavsett hur det stökas och bökas i min mun. Det enda mindre trevliga är när plånboken ska fram.

Libra sa...

Önskar jag kunde dela din känsla inför tandläkarbesök. Men tyvärr så är det tvärtom för mig. Det trevligaste med tandläkarbesöken är när jag får gå därifrån. =)

BeBest sa...

Något billigt nöje är det väl inte men ska det vara fint så kostar det därefter! :-)

BeBest sa...

De här tandläkarna gillar jag bättre än dem jag haft innan jag kom till Katrineholm! De verkar väldigt måna om att man även ska överleva behandlingen. :-)

baraenbildavmig sa...

Tandläkarbesöken brukar vara trevliga men hos tandhygienisten lider jag.

BeBest sa...

Jag tycker inte deras sätt att göra tandrensningen på är så besvärande heller. Det sker ju utan bedövning men hitintills har jag kommit rätt lindrigt undan hos tandhygienisten.

kyrksyster sa...

Jag fick tandläkarskräck efter barndomens hårdhänta behandlingar. Jag hade en tand för mycket och den skulle dras ut. Det var hemskt och tandläkaren var arg för att jag grät Så sen grät jag varje gång och fick bannor varje gång.

Först som ung vuxen träffade jag på en tandläkare som förstod mig. Han såg hur rädd jag var. La undan instrumenten och pratde en halvtimme med mig om mina tidigare upplevelser. Han bekräftade mig och lovade att det enda som skulle göra ont var nålsticket. Bedövningen skulle göra att jag inget kände. Det stämde. Han renoverade min mun. Drog t o m ut visdomständer utan att jag fick ont.

Numera har jag aldrig hål. Lite tandsten ibland, men annars mår min mun bra.

Jag har fyra vuxna barn. Alla har friska tänder och inga lagningar!

BeBest sa...

Jo det minns jag! Första mötet med tandläkaren i första klass. Han var tysk. Det fanns en till tandläkare på folktandvården, ”Bovängskan”. Ingen kunde säga vem av dem som var mest brutal. Kanske skulle skräcken för att möta dem i ett återbesök med lagningar medför att vi snorungar skulle lära oss borsta tänderna. Aversionsterapin fungerade väl så där om ens det.

Skicka en kommentar