Gryning

Gryning

söndag 13 oktober 2013

Höstmorgon


Morgonen var klar. Det hade varit nattfrost och många bilar stod med isiga rutor. Över Duveholmssjön dansade dimmor och än mer över Backasjön. Vid Backa Gård var dock vyerna ostörda av diset vilket medförda att det inte gick att använda kombinationen av solsken och dimmor för att dölja kraftledningen. Det störde mig.

Vid Hovmanstorp finns också en kraftledning. Där har dock möjlighet att hitta vinklar som kan trolla bort det störande inslaget. Det gick en hind och hennes kalv på en av av de planterade åkrarna. Där hon befann sig var det tvunget att försöka komma förbi ledningen om man ville undvika att få med den på bilden. Det lyckades jag tursamt med. Däremot hade jag även behövt komma hinden mycket närmare för att få ett bra foto. Nu är det inte möjligt att ta sig så nära och då behövs ett objektiv med bra förstoring. 4x är inte mycket att yvas över.

Nåväl jag vandrade vidare efter vägarna och njöt av vackra höstfärger. Snart var jag på väg mot Krämbol och stod inför en uppförsbacke omgiven av buskar och träd. Vägen används inte numera men på den tiden hästar och oxar drog lassen var den i bruk.

Jag gick uppför backen och vidare ut i skogen för att komma fram där jag mötte denna vyn över Lillsjön. Det är normalt på andra sidan sjön man går annars.

Jag tog mig så fram till den röda bron vid Krämbol och kunde inte låta bli att åter försöka få med mig höstfärgerna, som fick extra glöd av morgonljuset.

Åter mötte min kamera och dess lins ett svårlöst problem. Jag tror att en kamera med 24x förstoring hade haft möjlighet att fylla hela bildutrymmet med en av änderna om jag så hade önskat. Nu få ni nöja er med att få fåglarna som små prickar.

Vid Krämbol pågår ett stort Lajv denna helg. Det fanns bilar vart man såg efter vägen. Jag hade tänkt ge mig in i skogen för att leta svamp men insåg att det nog inte var rätt läge för det just där. Nu har jag fler ställen att söka kantareller på, så jag var inte helt ställd och blev heller inte utan.


Då jag kom ut ur skogen passerades jag av ett par motionärer. Det var bara att vänta några sekunder för att få fram dem i rätt läge så ...

Morgonens insamling av höstfärger var över och nu är även kantarellerna uppätna.

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Strålande höstvyer och trevlig promenad du tar oss med på även denna dag! Klar favorit är bilden med paret, du har inväntat precis rätt ögonblick för att fånga dem, höstgldö även i hennes hår! Men ettan med hinden gillar jag också för färgkontrasterna och just djurets litenhet visar trädens mäktighet. Vattenspeglingar, ja tack! Trean och fyran är bilder att bli avundsjuk på. Vilka färger! Jag förstår att du är nöjd med din promenad. Jag ska nog våga mig ut några meter idag, även om jag inte morgonsol och vackra vatten så kanske jag kan få några bilder med mig hem.

baraenbildavmig sa...

Det blev lite rotvälska här och där. Höstglöd. "...även om jag inte har morgonsol...".

BeBest sa...

Tack Du! :-)

Jodå jag var nöjd med det jag fick med mig ... men jag hade hoppats mera på ett stort antal foton ifrån skogen, som dessvärre blev helt misslyckade.

BeBest sa...

Sånt kan jag med få till så diverse slarvfel det stör inte mig i alla fall! :-)

Skicka en kommentar