Gryning

Gryning

lördag 5 oktober 2013

Näsnaren runt - Del 4


Vi har knallat förbi Gersnäs och på väg mot staden finns en rätt alldaglig allé. Innan vi nått bebyggelsen börjar nästa del av Näsnaren runt. Man viker av mot höger och får en delvis spångad väg över buskbevuxna marker, vilka nog tidvis kan bli rätt blöta.  

Det är eftermiddag och solen lyser här och var in genom lövskogens bryn. Det är jordbruksmark på ena sidan och bortom buskarna och skogen på andra sidan finns Näsnaren

Stigen är bitvis lätt att promenera på men det är även gott om rötter att se upp med. Enstaka gamla draklika vindfällen finns också. 

Den här sträckan är kort. Det tar högst trekvart att gå den åt ett håll. Då och då går man längs kraftledningsgator men lövskogen och spängerna är sällan långt borta.

För det mesta har man träd och buskar runt stigen men åtminstone på ett ställe kommer man upp på en höjd och får något vidare vyer. Utsikten över ungbjörkarna sträcker sig ända bort mot Catrineholms Gård och Näsnaren.

Det finns en liten stump kvar som jag nu inte redovisat. Jag har gått där och visat en del foton från den också. Senaste besöket var dock så länge sedan som i april förra året men det bör nog ske snart igen. Det kan vara på tiden!

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Så vackert när solen silar in genom lövverket. Lustigt att alla ungbjörkar har gulnat, det är som ett fält med mogen säd!

BeBest sa...

Det är ett stort sankmarksområde björkarna växer i. Antagligen är de rätt jämgamla, kanske planterade för att ta hand om läckande näring från omgivningen. Om något år är sjön helt gömd. Än så länge ser man över dem och en mer vidsträckt vy ger en annan känsla än då blicken att stoppas av träden.

Skicka en kommentar