Gryning

Gryning

lördag 26 oktober 2013

Vad faller mig in idag


Den här bloggen ska handla om vad som faller mig in påstår jag i bloggens rubriktext. Det innebär antagligen att tillfälligheternas spel får en stor betydelse för vad innehållet kan komma att bli. En konsekvens av det är väl att bloggen knappt får någon struktur eller kan klassificeras i gängse termer. Den blir bara som jag jag just då känner för eller i stunden kommer på.

Jag har många gånger klagat på att jag inte kan det där med fotograferingens tekniska grunder och att jag dessutom inte fått min nya kamera att skapa de bilder jag trodde jag skulle få med hjälp av den. Jag har nu läst på i manualen och tror mig vara en lösning på spåren. Bara det blir dagsljus ska jag se om det med hjälp de upplysningar jag på så vis inhämtat tänts en fotografisk talgdank i min i övrigt tomma skalle.

Ett litet tidsfördriv jag ägnat mig åt under veckan har handlat om att leta fram ett gammalt foto från varje månad. Fotot ska bara välkomponerat och inte deltagit i något tävlingssammanhang. Detta har visat sig vara svårt. Just nu har jag bara 8 äldre bilder att komma med. De flesta av dem har visats i den här bloggen men här är ingen tävling så det räknas inte. Sökandet fortsätter. Jag kan nog klara det. Foton finns ju att ta av det är det där med bildens komposition som strular till det. Jag var inte så noga med det förr utan var glad om jag fick till ett foto alls.

I plastmuggarna jag sått hibiskusfrön i börjar det synas att små plantor är på gång. Det är inte så många än och tur är väl det, för var ska ställa dem så de kan växa till? 

Men annars så går livet sin gilla gång och jag trivs med det.

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det är mycket pysslande med foton och fotografering. Hoppas att det funkar med det du tror dig ha upptäckt. Vad ska du har de 12 fotona till?

Hur mår dina barns mormor, förresten?

imsys sa...

Jag är också sådan som lever på infall. Det blir roligast så.

Hoppas du får med någon bild!

BeBest sa...

Ett foto hann jag ta innan regnet tvingade mig att stoppa ner kameran i väskan.
:-(

BeBest sa...

Vi före detta kommunalare har en egen pensionärsförening. Den ger ut en medlemstidning och där tänkte man anordna en tävling där gamla foton skulle vara med. Alla typer av foton från förr eller senare tid kan vara med. Jag antar att det innebär att en hel del skickliga fotografer från den gamla goda tiden, vilka kan tänkas har mängder av välkomponerade bilder liggande i lådor och pärmar, kommer att visa väl valda delar av sina fotoskatter. Det kommer att bli hård konkurrens med andra ord.

Även vi som inte har världens mest fenomenala digitala kameror kan naturligtvis delta. Jag tänkte pröva med mina första hyfsade foton. Som jag förstått det är det inte den fototekniska kvalitén som är helt avgörande utan mera av hur man komponerat bilden för att göra den extra intressant, än att enbart knivskapt visa det kameran riktats mot.

Mina barns mormors hälsostatus är svår att beskriva i korta ordalag. Hon är på benen i alla fall.

Skicka en kommentar