Gryning

Gryning

söndag 6 oktober 2013

Veckan som varit


De första dagarna av veckan ägnades åt att luffa runt Näsnaren, därefter har jag varit hemma och gjort ingenting. Ett resultat av detta har har inneburit att ComHem ska upphöra att vara min leverantör av teveprogram. Tjejen som tog emot uppsägningen underlättade saken. 

Hon hade gått ComHems kurs: Hur man beter sig mot kunder hos oss. Första lektionen handlar om att aldrig lyssna på kunden utan köra ComHem-tugget vad kunden än vill eller säger! Sälj, sälj, sälj! Följaktligen satte hon igång sin väl inövade övertalningsprocedur och rabblade kampanjerbjudanden värre än dravlet från en extatisk pingspastor! Det var då lätt att som icke respekterad kund bli än mer övertygad och insistera på sitt säga nej men det krävdes många sådana och ett höjt tonläge för att hon skulle sluta. 

Frivilligt kommer jag inte tillbaka och ledningsdragningen för Tele2 är i princip klar. Jag behöver bara skaffa en påse kabelhållare till. Det ska vara en sort med dubbelhäftande tejp. 

Till de mer trevliga upplevelserna är att flera av sommarens korsningar av hibiskusar nu börjar visa resultat. Det står just nu närmare 30 små burkar med nysådda frön ur olika kombinationer i. Här är några som jag hoppas extra mycket på. 

Först ut är en kombination mellan den rosa Amy Lynn och gula Athenacus.

Nästa kombination är mellan Amy Lynn och den röda hibiskusen.


Det finns även ett dussin sådda frön där Amy Lynn ensam står för föräldraskapet. Mer är att vänta. Tur är att inte alla frön kommer att gro. Det kommer att bli väldigt många plantor ändå!

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det blir spännande att se vilka färger de får när de blommar!

Vi försöker skaffa fast bredband. Fiber gick inte, det var för få anmälda i vårt område. Men i området finns just ComHems kabel. Hmm.

BeBest sa...

Rent tekniskt är det nog inte så stora skillnader mellan bolagen. Det är mera i kontakten med kunden det kan skilja. Hjälp brukar inte vara svårt att få men så är det det där om man vill säga upp abonnemanget. Då får de knäck i lurarna!

Hur färgerna kommer att bli vet jag naturligtvis inte och jag kommer inte att ha plats för alla plantor i väntan på blomning heller. Det kan ta många år mellan sådd och första blomning. Av den anledningen lär jag behöva göra mig av med stordelen av plantorna.

Skicka en kommentar