Gryning

Gryning

söndag 24 november 2013

Att ha bra på fötterna


Eftersom mina nya skor degraderats till att gå på gatan med, valde jag sommarens promenadskor och gav mig av ut efter vägar och stigar. Jag skulle söka strömstarar. Första delmål var Svartbäcken vid Carl Ugglas Park. Jag såg också en fågel där men den befann sig nedströms bron och sökte sig vidare bort mot Djulösjön. Vid Djulö kvarn fanns ingen strömstare, så det återstod att knalla bort till Forsa Bruk och Forsaån. Där såg jag ju en strömstare för en vecka sedan.

Skorna fungerade som tänkt men kändes en aning svalare än nödvändigt. De kommer inte att duga när det blivit vinter på riktigt. Vid ett tillfälle flög sångsvanar över vägen. Väderkartan innehöll solsken men verkligheten hade inte fått veta vad som förväntades av den, så vad den levererade syns på bilden.

Forsaån nedströms landsvägen kan ge ett ganska ruffigt intryck vid de första blickarna men den gömmer pärlor.

Det går en kanotled i ån och jag tror kanotisterna hittar fler fantasieggande passager som denna.

Strömstarar fanns på plats. Två såg jag men de misstrodde mig och flög hastigt undan då jag höjde kameran. Uppströms vägbron ser ån rätt alldaglig ut.

Strömstararna fortsatte att hålla sig undan från kameran och för mig fanns endast återtåget mot staden igen. Jag valde att gå via Klastorp och fick med mig en smula färg.

I herrgårdsallén såg jag även en gammal högstubbe med en inspirerande struktur. Jag tror det varit en lind en gång i tiden.

Sex timmar efter det jag gav mig ut var jag åter hemma igen med 88 bilder i kameran och 25km i benen. Kanske är jag galen men jag lider inte av det och fler skor ska prövas innan det blir dags att skaffa nya.

10 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det finns väl inget galet i långpromenader när man mår bra av det, men helt klart är att du måste ha bra på fötterna. Jag önskar så att det kunde vända någon gång för mig så att jag kan promenera lite igen. Ja, det var verkligen en fantasieggande passage som din kamera fann i ån! Röda äpplen har fåglarna mängder av i min trädgård - men tror du inte att skatrackarna har gett sig på taklöken på altanen igen! Såna där struktursstubbar gillar jag att begrunda och betrakta, roliga hål din stubbe hade!

BeBest sa...

Jag kommer ofta på mig med att tänka något om vad som menas med livskvalitet medan jag jag är ute och går och svaret är då: detta är livsvalitet att kunna gå där jag vill, inget äga men ha allt.
Stubben är som ett enda fantasyverk med alla sina gropar, bulor, skrymslor och hål. Jag har fler foton av den från andra håll men dem kan jag visa en annan gång eller ta nya bilder.

baraenbildavmig sa...

Jag förstår att du tycker det. Det är det jag har tappat det senaste året.

BeBest sa...

När ork ersätts av smärta och krafterna trots allt behövs på många sociala plan blir det inget över till att känna livskvalitet. Det som finns kvar, går till att uthärda.

baraenbildavmig sa...

Det är knappt jag gör det.

BeBest sa...

Det är mycket lätt att förstå!

Libra sa...

Åh vad jag tycker om ditt uttryck: "Inget äga men ha allt"
Det träffar mitt i prick!

BeBest sa...

Men det är så, jag äger inte den miljö jag traskar runt i men jag ser den, jag hör ljuden och jag kan känna dofterna. Ibland kan jag plocka en blomma, något bär eller en svamp eller bara ta på ett träd eller en sten. En och annan katt eller hund vill också komma fram och hälsa.
All denna rikedom är gratis för mig. Det kostar bara en smula ansträngning att komma till det och måttlig motion i min takt mår jag bra av. Vad mer kan jag begära?

Boel sa...

En annan kan lugnt sticka vidare och slipper att gå ut, efter att man kollat in din blogg. Det är menat som beröm! Det är fantastiska bilder, man riktigt "känner" miljön.

BeBest sa...

Sticka på du! Jag och världen i övrigt gläds åt att jag inte behöver illfänas med sånt. :-)

Skicka en kommentar