Gryning

Gryning

torsdag 14 november 2013

Förberedelser inför nästa år


Igår ägnade jag en stor del av dagen till att sortera bland de foton jag tänkt ska utgöra månadsbilder i nästa års väggalmanacka. Några foton byttes mot andra alternativ och några dög men redigerades om eftersom ny kunskaper om bildbehandling tillkommit. 

I år är första gången jag sparat originalen från kameran. Detta har skett just för att ha möjligheten att gå tillbaka och börja från början. Så har också kunna ske nu och det kändes rätt att fortsätta så. Originalen finns sparade i såväl JPEG som RAW-format ifall att jag skaffar redigeringsprogram som klarar RAW.

Jag har nu alla foton färdiga utom det för november, vilket återstår att skaffa. Förra året tog jag denna bild från Backasjön och den representerar november just nu men som sagt årets novemberfoto som ska in i nästa års väggkalender är ännu inte taget.

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Varför inte gårdagens bärnärbild? Eller är det bara vyer som får vara med? Bilden ovan är en mustigt vacker representant för november.

BeBest sa...

Hade de bilderna haft ett annat format så hade passat bra.
Katten knuffade ut mitt kaffe över tangentbordet imorse. Vissa tangenter fungerar inte som de ska. Detta resulterar även att Finder inte fungerar på rätt sätt. Nytt är beställt.
Frågan är om inte kattskrället sjunger på sista versen nu. Något beslut är inte taget än, man ska inte fatta livsavgörande beslut i affekt, men han ligger kusligt illa till.

framsnacka sa...

Vilken fin bild! Kul! Har inte gjort något sådant, någonsin.
Allt gott till dej!

BeBest sa...

Jag går igenom årets skörd av foton månad för månad. Sen väljer jag en bild som känns rätt för just den månaden.
Det här är något som finns med i bakhuvudet även när jag är ute med kameran. Kan det bli månadens foto?
Jag låter sedan Vistaprint ta hand om produktionen av väggalmanackorna. Därefter prackar jag dem på försvarslösa människor som barn och syskon.

Skicka en kommentar