Gryning

Gryning

fredag 15 november 2013

I gryningen


Igår morse var jag ute i gryningen igen. Det såg ut att kunna bli en vacker soluppgång över Duveholmssjön. Jag riktade linsen mot ljuset eller skogen under horisonten. Siktade jag mot själva solstrimman bländades kameran och bilden blev mörk med starka färger. Riktade jag objektivet mot något mörkt blev bilden ljus för att inte säga blek.

Jag föredrog att sikta mot ljuset för att sen i efterhand försöka ljusa upp de mörkaste delarna. Detta är vad det blev av den strategin.

Idag tror vädergissarna på molnigt och hög luftfuktighet. Kanske blir det dimmor och grått.

8 kommentarer:

imsys sa...

Det är nog den enda raka strategin i sådana där lägen. Himla snyggt!

baraenbildavmig sa...

Mycket vacker blev den gryningsbilden. Det ser kallt ut i förgrunden. Ja, dimmigt och grått var det, just hemkommen från sjukhusbesök i grannstaden och kameran var med. Men inget värt att stanna för.

BeBest sa...

Kanske är det här det foto som får representera november. Jag har nog ett par dagar till på mig innan jag måste bestämma mig.

BeBest sa...

Jag är nog lite nöjd med den, fast sånt kan ändra sig. Om jag längre fram tror att jag kan förbättra något kommer jag säkert att försöka mig på det.
Det var kallt då på morgonen med frost och is på backen, bilar och vattenpölar.

Anonym sa...

Vackert och dramatiskt på nåt vis. Önskar dig en bra helg! / Monika

Boel sa...

Det där har jag inte sett många gånger trots att jag räknas till de morgonpigga. Fin bild, det är lite mer bett i bilderna med nya kameran.

BeBest sa...

Tack Monika! Önskar dig detsamma! :-)
Man vet ju aldrig hur länge en idyllisk morgon får vara ostörd. Ju vackrare den blir, ju närmare kommer vardagstristessen! :-D

BeBest sa...

Jag har nog inte sett det alltför ofta jag heller. Igår stämde det.
Den nya kameran ger nya möjligheter på gott och ont. Kan jag hålla mig från att använda maximal förstoring är nog allt gott och väl men ... Idag slängde jag massor av foton på en hjort. Inget är skarpt nog att visa upp. Men å adnra sidan kunde jag trots allt se att jag hade foton på en rätt maffig kronhjort och inte en dovhjort som jag först trodde. Med gamla kamerans zoom hade det inte varit möjligt att få fram det. Inte med hjorten på 300m avstånd!

Skicka en kommentar