Gryning

Gryning

fredag 29 november 2013

Sol och vind


Gårdagens verksamhet omfattade ett besök på apoteket och ett på Ica. Jag gick till apoteket via badplatsen vid Duveholmssjön. Jag hoppades få med mig något foto med sol och glitter i.

Apoteket hade allt hemma så nöjd och belåten med medicinen och kameran nedstoppad i ryggsäcken knallade jag vidare mot Ica-butiken. Då fick jag se dagens överraskning! En förhållandevis mörk liten violblomma stå i gräset under ett buskage! Det blev till att kvickt få fram kameran och försöka få ett foto av den också. Jag är inte säker men den mörka färgen gör att jag tror att det är en luktviol. De blommar normalt på våren men kan även blomma senare på året enligt en trädgårdssida.

Ica firade att det gått 5 år sedan de senast förvirrade kunderna genom att bygga om i butiken. Man hade hyrt in en stjärnbagare och bjöd kunderna på gräddtårta. Ett intressant spektakel att se folk på stående fot glufsa i sig de tilldelade tårtbitarna och samtidigt försöka balansera en mugg kaffe i trängseln. Det mera substantiella innehållet av festligheten var att butiken denna dag gav kunderna 10% rabatt på köpesumman. Man hade kallat in extra förstärkning för att hinna med att fylla på i hyllorna och servera tårta. Då mitt på dagen var alla kassor öppna och samtliga hade långa köer. 

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Du fick med dig medicin för både själ och kropp. Så roligt med det nya blomfyndet. Luktvioler har en stark och mycket behaglig violdoft - kände du den?

BeBest sa...

Någon doft kände jag inte men jag går med en konstant rinnande näsa som en följd av alla bihåleinflammationer jag haft genom åren, så det kan förklara saken. Första tanken var buskviol men sen när jag började kolla upp det blev jag mera tveksam och framförallt färgen fick mig att luta åt alternativet luktviol. Jag ska gå förbi och försöka se om jag hittar ytterligare karakteristiska detaljer.

Boel sa...

Skogsviol? Mycket vanlig hos oss i skogen i Värmland. Där får man köpa luktvioler på plantskolan.

BeBest sa...

Tveksam till det. Det här är ett foto från stadsmiljö. Det kan mycket väl vara en ”rymling”. Det finns fler gamla trädgårdsväxter där.

Skicka en kommentar