Gryning

Gryning

onsdag 18 december 2013

Carpe diem


Dagarna är korta nu. Det är ljust ca 6 timmar. Man hinner inte med så mycket innan mörkret tar över igen. Är himlen överdragen med moln så får man försöka klara sig med det lilla ljus som bjuds. 

Igår var jag ute på en ganska lång promenad. Jag hade vissa förhoppningar om att hitta motiv jag ännu inte upptäckt även om jag gått där förr. Träd och buskar är avlövade nu. Det ger andra möjligheter men det kräver trots allt en del solljus för att bli bra. Det var ont om solsken här igår.

De där oupptäckta motiven jag hoppades hitta fann jag aldrig, i varje fall inte där jag hade tänkt finna dem. 

Mot eftermiddagen började molntäcket luckras upp och precis lagom efter mörkret fallit var det i stort sett borta. Det kan tyckas orättvist att det ska vara så men det kommer nog andra dagar. Det ska bara bli kväll och natt först. 

Strax innan jag stod utanför mitt hyreshus igen hade solen kommit igenom molnen.

Idag kanske vi då och då unnas få se himlen genom tillfälliga molngluggar där ovan. Jag skulle uppskatta om det åtminstone blev så.

4 kommentarer:

imsys sa...

Snart kommer midvintersolståndet och ljuset återkommer! Det har varit gråtrist länge nu. Du lyckas ju ändå finna vackra motiv!

BeBest sa...

Jo det är nära nu! Just nu påstår Klart.se att vi har fullt solsken här. Om det gråa där ute är sol är det något fel på den för vad jag ser är precis samma ljus och himmel som på den översta av bilderna och jag tycker inte det dagsljuset inte ens mycket snällt kan uttryckas som att det påminner blott svagt om solsken.

baraenbildavmig sa...

Och du lyckades fånga den! Som pepparkaksstugan i skogen blev det, i silhuettskepnad, fint! Jag gillar översta bildens mollfärger även om jag tycker om solen också. Man får vara glad över det lilla.

BeBest sa...

Men visst är det en smula uppkäftigt att man går långt över en mil i grå omgivningar och det först när man är på väg in i kåken igen, som man ser Bilden?
Den översta bilden är mindre blå än förra gången, då jag visade samma motiv ur en något annorlunda vinkel.

Skicka en kommentar