Gryning

Gryning

fredag 20 december 2013

En mästares verk


Jag tänkte bara ta tillfället i akt och skryta över min yngsta dotters förmåga att göra pepparkakshus.Tänka sig, den nyfödda lilla tös som jag en gång fick hålla och hjälpa till att torka torr har blivit så här duktig! 
* rörd *

Tillägg 20131221: Kristyrkyrka med kyrkbänkar.

14 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Definitivt en mästares verk! Liten har blivit stor, helt klart. Hur gör man ett sånt förunderligt kristyrräcke till exempel?

BeBest sa...

Räckena började hon med först och spritsade ut dem efter ett uppritat mönster på smörpapper. Sen fick de vänta till huset var byggt. Det tog också dagar i anspråk att få dit allt men nu hoppas jag bara att huset får vara intakt till dess jag kommer på inspektion. Det finns en hund i lägenheten och hon gillar också pepparkakshus och kristyrkyrkor.
Kyrkan med bänkar av kristyr ser man bara ena gaveln av på bilderna ovan.

Torhild sa...

Helt otroligt fint. Din dotter verkar ha ärvt din förmåga att se det vackra och göra något av det.God Jul på Dig. Torhild

BeBest sa...

Hon har hittat en nisch där men hon har planer på att bredda uttrycken för sin kreativitet. Det talas om att bli textillärare också. Troligen är det lättare att få såna jobb än att hitta jobb som konditor.
God Jul på dig själv Torhild!

Anonym sa...

Ja hon är fantastiskt duktig, en riktig konstnär! Det var det finaste pepparkakshus jag någonsin sett. / Monika

BeBest sa...

Jag har nog inte heller sett något finare. Det här överträffar hennes skapelse från förra året med stor råge!

Libra sa...

Fantastiskt fint! Ett riktigt mästerverk! Tror aldrig jag sett ett så fint pepparkakshus faktiskt. Jag gillar verkligen polkagris pelarna. Och att balkongräckena är så utsirade.
Ser ut som ett slott. Hon är otroligt duktig! =)

BeBest sa...

Det är inte hennes första pepparkakshus kan jag säga. :-) Hon har lärt sig efter hand och prövar nya sätt och ökar svårighetsgraderna. Det ger resultat och än har hon nog inte nått toppen av sin förmåga. Ja, visst är hon fenomenalt duktig redan!

baraenbildavmig sa...

Oj, finns det ett till mästerverk vid sidan om? En kyrka av kristyr, det måste vi nästan få se på bild!

BeBest sa...

Uppdaterat på begäran! :-)

baraenbildavmig sa...

Makalöst vackert! Har aldrig sett något liknande! Otroligt skicklig är hon, din dotter.

BeBest sa...

Hon är ju utbildad konditor så för sin yrkesheders skull bör hon ju kunna åstadkomma såna här konstverk, om hon får låta allt ta den tid som krävs att göra hantverket på rätt sätt men vem skulle vilja betala för det? Man kan ju säga att dessa vackra byggnader är en del av hennes CV men idag är det många kunniga konditorer som får söka sig andra sysselsättningar än att ägna sig åt sitt yrke.

Anonym sa...

Men OJ, hon är en mästare! Så vackert! / Monika

BeBest sa...

Det tycker jag också! Det är synd att äta upp dessa konstverk! :-)

Skicka en kommentar