Gryning

Gryning

måndag 23 december 2013

Idag blev det något


Igår var min skalle tömd på kreativa resurser tycktes det. Jag gick trots allt ut en sväng, ty jag trodde att den bleka sol som uppenbarat sig kunde ha en god inverkan på skaparlusten. Helt fel hade jag inte i mina förhoppningar men så mycket av ny och strålande fantasi blev ändå inte tillfört.

Jag gick min promenad och sökte efter såväl stort som smått, vyer och djur i alla former men väldigt lite fångade min uppmärksamhet och av det som fotograferades blev jag inte särskilt nöjd heller. Jag har valt de två bästa fotona.

Jag hoppades på att återfinna strömstaren vid Svartbäcken men den kom aldrig till den bro jag stod vid. Just då var det en smula molnigt men tillgången på ljus var ständigt skiftande och då jag kom till Carl Ugglas Park hade solen fritt fram någon minut. Trots att det var mitt på dagen stod solen lågt.


En flock kajor letade mat intill stigen. De här två var inte särskilt lättskrämda så de vågade låta mig få en chans.

Ljuset gav långa mörka skuggor och vinden rörde stundtals om rejält bland träd, buskar och vågor. Jag ville försöka få något av det med mig också men dessvärre blev det inga lyckade bilder. De detaljfattiga kontrasterna och allmänna rörelseoskärpan blev för stora prövningar för min och kamerans förmågor.

8 kommentarer:

Libra sa...

Så här dan före dan vill jag titta in för att önska dig en riktigt God Jul!
Ha en skön julhelg! =)

BeBest sa...

Tack det samma Libra! :-)
Jag har just givit spinnkvalstren på hibiskusarna ett rejält julbad i såpvatten så nu hoppas jag att de ska hålla sig borta väldigt länge!

baraenbildavmig sa...

Det blev en vacker brospegling du fångade! Bilden på kajorna har så vackra färger som kontrasterar mot deras gråhet. Grattis till den!

Anonym sa...

En bro som går från skuggan till ljuset, precis vad jag behövde nu. Ska strax hämta hem min svårt dementa anhörige så jag avslutar med en önskan till dig om:
En riktigt GOD JUL och Ett GOTT NYTT ÅR 2014! / Monika

BeBest sa...

Tack Du! :-)
Bron börjar bli en klassiker som motiv sett nu men kajor brukar jag inte få så många tillfällen att fotografera.

BeBest sa...

Tack Monika! :-)

Jag önskar er det samma och skickar med en önskan om att besöket hemma hos dig ska gå bra för din anhörige.

Anonym sa...

Hon hade det riktigt bra och njöt stort av maten och klapparna hon fick.

BeBest sa...

Då kanske man törs säga att besöket blev lyckat! :-)

Skicka en kommentar