Gryning

Gryning

fredag 27 december 2013

Mellandagsblandning


Årets sista hibiskusblomma bjöd Amy Lynn mig på igår. Troligtvis kommer hon att bli först att blomma nästa år såvida inte den knopp som nu är långt på väg faller av. Sånt händer ibland när ljuset och värmen i fönstret inte räcker till.

En helt annan men lika stark personlighet har min yngsta dotters hund, Cookie. Denna godsak är en mycket speciell hund med många egenheter och en enorm förmåga att lära sig saker. Denna begåvning är definitivt på gott och ont. Det Coookie har lärt sig sittet kvar och hennes tolkning av världen och vad däri finns är inte så litet annorlunda. Troligen är det erfarenheter från hennes yngsta tid som gatuhund på Irland som där spelar in. Man har försökt bestämma vilka raser som ligger bakom henne och funnit att där finns mycket whippet, ganska mycket schäfer och gener som tyder på en mindre vanlig amerikansk draghund, chinook.Igår var jag först ner på stan för att byta ett par dublettböcker och sen tog jag en promenad runt Duveholmssjön precis lagom till att solen började bli trött och ville dra molntäcket över sig igen.

Vad som kommer att ske här idag är ännu oplanerat. Böckerna ska väl paketeras och skickas iväg till rätt adress i alla fall.

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Det var en vacker mellandagsblandning du hade fått ihop! Människans bästa vänner: blommor, djur och natur. Här har inte solen synts till några längre stunder. Det ljusnade lite igår, men idag är det gråare än grått och det lockar inte till några promenader.

BeBest sa...

Vi hade en smula tur med solskenet. Det var inte ogrumlat men ofta såg man att himlen trots allt fortfarande är blå.
Idag har vi vilat oss under molntäcket och kan så få göra i flera dagar till. Förmodligen blir det rätt så blött också.

Skicka en kommentar