Gryning

Gryning

lördag 14 december 2013

Några timmar i solen


Medan jag skrev gårdagens inlägg färgades de få molnen på himlen utanför mitt fönster röda. Idag lär det inte bli annat än grå flanell och vadmal på himlen. Vi har fått lite snö i natt och det kan komma mer eller snöblandat regn. Troligen är snön borta i morgon igen och vägbanorna isiga.

Solen inspirerade till att gå en något längre variant längs de vägar jag brukar välja mellan då jag på hemvägen vill passera affären. Nu kom jag inte att få se så mycket nytt men det gick trots allt att hitta fotovinklar som med hjälp av den lågtstående solen gjorde bilden aningen mera intressant.

På hemvägen såg jag också en flock sidensvansar som åt av olvonens bär. Jag vet inte om det är så nyttig kost för dem men sidensvansars matsmältning kanske tål och kan oskadliggöra bärens toxiner.

Törs man ge sig ut i regnvädret?

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Jag blir lite trött på att skriva kommentarer flera gånger. Du får be blogspot skärpa sig!
Skickligt att fånga solen i grenklykan! Fin bild på sidensvansen, jag väntar fortfarande på mina. Är det inte så att djur och fåglar brukar veta vad de tål?

BeBest sa...

Man ska nog ha klart för sig att Blogspot drivs av Google så det fungerar ... ibland.
Just det trädet har jag och kameran haft ett gott öga till hela hösten. Den här gången fick vi hjälp av solen men fick även en del färgstörningar som jag inte kan åtgärda.
Djur lär sig genom försök och misstag: Man kan äta allt men vissa saker endast en gång.

Skicka en kommentar