Gryning

Gryning

söndag 8 december 2013

Nu är det vinter även här


Vi har snö nu. Än räcker det inte att åka skidor på men det ska komma mera så folk med såna ambitioner får nog möjlighet att förverkliga sina drömmar. Jag har gjort mitt på skidor och blev faktiskt klar med det för flera decennier sedan. Numera nöjer jag mig med att ha roligt istället. Mina promenader är ett sätt att att ha roligt på. 

Igår gick jag förbi Krämbol. Jag hamnade intill en flock gråsiskor och de hade inte tid att vara rädda för mig. Jag fick med mig många foton men jag kan inte visa alla. Så roligt ska vi inte ha!

Från Krämbol begav jag mig mot Backa Gård. Jag hade hoppats på att få se en hjort eller två men det hoppet återstår att uppfylla. Istället fick jag en vy med ljus från den nedgående solen.

Idag har vi frisk kyla ute. Solen håller på att sätta himlen i brand här utanför och jag ska ut och frysa lite om öronen om en stund. Det kan ju också vara roligt som omväxling.

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Så roligt med brunsiskorna, en hel flock på en bild - grattis! Sitter de växter ganska nära marken? Härlig glödande bild tog du också!

BeBest sa...

Det var säkert 20 fåglar i flocken. De turades om att sätta sig i träd kanske 20 meter bort och flyga ner och äta frö från nässlor och andra högvuxna växter. Först kom någon, sn några till och så växlade de. Vid ett tillfälle tror jag hela flocken var nere och åt.
Brunsiskor häckar sparsamt framför allt i sydvästra Götaland. Gråsiskorna mest norröver och däremellan håller grönsiskorna till. Populationerna överlappar varandra. Jag undrar om jag inte sett små flockar av brunsiskor under flera somrar vid Backa Gård men inte vetat vilken fågel det rörde sig om. Troligen häckar de där också.
Vyn från Backa Gård saknar något: En grupp hjortar skulle gjort susen! Just där har jag flera gånger sett hjortar.

baraenbildavmig sa...

Ja, hjortar skulle ha gjort sig bra där!

BeBest sa...

Jaha nu har det hänt även mig. Svaret jag skrev försvann på vägen.

Svaret var dock så kort att jag minns det:
Man kan inte alltid få allt man önskar sig! :-)

Skicka en kommentar