Gryning

Gryning

söndag 29 december 2013

Nyårsförberedelser


Det drar ihop sig till nyår. Till nyårsfirandet brukar höra fyrverkerier och att jag i min tur försöker fånga någon av raketerna på bild. Min gamla kamera hade ett särskilt program för detta men det saknar den nya. Jag måste därför hitta någon inställning som kan passa. 

Igår var jag ute i skymningen och den tidiga kvällen för att pröva mig fram. Lite klokare blev jag nog men än är jag inte klar. Vissa saker lärde jag mig och de kan vara till nytta även i andra sammanhang. Mörkerfotografering utomhus är i alla händelser inget som går i blixttempo, så man bör nog ha ett stativ för att undvika att kameran rubbas under exponeringen. Det visste jag sedan förr men jag hade inget med mig. Något enstaka foto blev rätt bra ändå rent fotomässigt sett men däremot var motivet jag använde som försöksobjekt inget att visa.

Innan proven började såg jag en mycket stor flock sidensvansar vilka tagit sovplats högt upp i ett träd. De flesta satt tätt ihop men dessa fyra hade inte fått plats i den gemenskapen.


6 kommentarer:

imsys sa...

Samma här - min soffa översvämmas av fototidningar i hopp om att kunna få några bra fyrverkeribilder på nyårsafton. BULB hit och allt möjligt annat dit - det ska bli spännande att se om jag lyckas! Hoppas du också får till det! Sidensvansarna har du i allafall lyckats väldigt bra med!

BeBest sa...

Det krävdes rätt mycket efterarbete för att göra fotot presentabelt men jag trodde det skulle kunna bli värt försöket att göra bilden så ljus att något av fåglarnas färger kunde anas. Sen fanns det en del onödiga kvistar som också måste röjas undan.

baraenbildavmig sa...

Nu har jag försökt kommentera två gånger, nu ger jag upp.

BeBest sa...

Och då gick det! Det är det jag alltid sagt: Det är aldrig för tidigt att ge upp! :-)

baraenbildavmig sa...

Haha, eller suck. Sidensvansar har en tendens att sätta sig just högt upp och långt bort. Du lyckades trots det få till en snygg blid på dem där man ser deras speciella skönhet! Det är verkligen älskliga fåglar, jag väntar på att få dem på besök snart.

BeBest sa...

Det är tur att den nya kameran har de möjligheter den har för med den gamla lilla hade det inte varit lätt att få något användbart foto av dem om det ens varit möjligt.

Jag hoppas de kommer till dina trakter också så även du får chansen, för då vet jag att vi kommer att få se suveräna foton!

Skicka en kommentar