Gryning

Gryning

torsdag 23 januari 2014

Dagsljus och skuggor


Jag berättade igår att jag hade många foton som skulle redigeras och några nog kunde komma att visas senare. Det är dags att redovisa dem nu. När allt blivit sorterat, redigerat och värderats utifrån alla möjliga aspekter och för säkerhets skull även några alternativa redigeringar gjorts för att de mest svårbedömda bilderna skulle bli så lika som jag mindes att jag uppfattade sceneriet vid fototillfället, var det två foton som höll måttet. Ytterligare några bilder av ofta visade motiv sparades men exempelvis alla fotona med rimfrost åkte i soptunnan. För rimfrostens del får jag hoppas att det kommer nya tillfällen och att jag lärt mig något av de misstag jag gjort.

Så vad har jag då för märkvärdigheter att visa upp? Det är väl mest dagsljus, skuggor, is, snö och vatten hämtat från Djulö Kvarn.

Efter att jag noga spanat av stenar och stränder vid forsen men inte sett strömstaren, gick jag mot Carl Ugglas Park. Solen var på väg ner och om en timme skulle kvällen vara inne. I det gyllene ljuset från den lågt stående solen uppe i en hög en satt en björktrast och kalasade på enbären. Fågeln var noga med vilka bär som skulle väljas. Den var heller inte särskilt skygg. Kanske kände den sig trygg där uppe i toppen och lät sig inte störas men höll mig ändå under uppsikt. Björktrastens vinterdräkt harmonierar väl med kvällsljusets färger.

Så av 151 foton blev det inte så många att visa.

6 kommentarer:

imsys sa...

Superduperfina foton av kyla och värme!

BeBest sa...

Tack Imsy! :-)
Temperaturen är nog rätt lika i bägge fallen men det som skiljer är att vattnet låg i skugga och det gjorde bilden kall medan fågeln satt i ljuset under den gyllene timmen. Sånt kan göra stor skillnad på hur man uppfattar en bild.

baraenbildavmig sa...

Grattis till två utsökta foton! För en isälskare som jag är isbrodyrerna något att hänryckas över. Så vackert. Bilden på björktrasten utstrålar harmoni. Den gyllene timmen är guld värd.

BeBest sa...

Jag hade tur med trasten och isfotot tror jag att jag har hittat rätt med. Jag känner mig nöjd med båda just nu.

Boel sa...

Härlig bild av snöskatan.

BeBest sa...

Tack Boel!

Jag hade en rasande tur som fick henne att stanna så länge. De har vackrare färger på vintern än sommaren.

Skicka en kommentar