Gryning

Gryning

måndag 13 januari 2014

I gårdagens snöfall


Igår räknade jag med att det skulle bli en kall och klar dag idag. Gårdagen var visserligen kallare än årets tidigare dagar men inte direkt kylslagen. I övrigt var det grått ljus och det kom en del glesa snöbyar farande. I det vädret gav jag mig ut för att se vad jag kunde förvänta mig beträffande snömängden idag.

Jag gick min vanliga korta sväng över Backa Gård, Hovmanstorp och Krämbol. Vid Backa hittade jag denna elegant greppade snömängd.

Den gamla stugan i åkerkanten nedanför backen med äppelträden vid Hovmanstorp var nästa mål. Stugan blev med på foto också men de överträffande inte tidigare visade. Vädret var som sagt grått och det for snö i luften. Det var skönt att kunna dra upp huvan över kepsen.

Intill vägen mot Krämbol fick jag stifta bekantskap med dessa eleganta herrar.

Vid Krämbol studerade jag noga förhållandena kring bron för det var dit jag då trodde promenaden skulle gå idag. Troligen kommer trakten här att vid solnedgången ha fått in tjocka moln och temperaturen vara i stigande med följd att den solbelysta sjörök jag planerat för, uteblir om dagens väderprognos slår in.

2 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Är det bara domherrar man ser sitta mot varandra? En klassiskt vacker bild som jag skulle vilja ta någon gång! Hängenas eleganta grepp var påpassligt fotat, snyggt! Vyn med sina blå-grå-brun-vita toner är som en målning. Huvor är bra att ha, jag har aldrig mössa utan alltid en jacka/kappa med huva.

BeBest sa...

De här två herrarna vara så goda kompisar att de var helt solo om vägkanten. De var inte särskilt rädda heller även om 7-8m verkade vara så nära någon av dem släppte mig innan den flyttade sig lite grann. Då kom den andre efter.
Hängena höll snön precis som en 3-kload sockertång.
Vyn hade först inte tänkt ta med här men för att visa det gråa i ljuset och vädret kunde den ju naturligtvis duga.

Skicka en kommentar