Gryning

Gryning

fredag 17 januari 2014

Mager fredagsblandning


Gårdagen bjöd på en blek beslöjad sol. Jag tänkte att det trots allt kunde ge någon möjlighet till snygga foton. Eftersom det snöat förväntade jag mig få se snö på trädgrenar och jag visste några speciella träd som jag nu hoppades mycket av. De skulle med på bild igen.

Innan jag hunnit fram till dessa träd gav jag mig ned till Duveholmssjön och försökte få en vy med solblänk i öppet vatten. Det är strömt på det stället nedom den gamla hästskosmedjan.

Så vandrade jag vidare och fick jag mina bilder på träd med snö i och dessvärre blev inte fotona vad jag hoppats. Roligare än så blev heller inte resten av dagen.

Jag har ännu inte fått veta vad min pension ska bli men beskedet är utlovat att komma till senast idag. Vi får väl se. Nu vet jag ju att beloppet sätts in på mitt bankkonto och även om det blir tillgängligt först nu så brukar man kunna se det någon dag innan. Jag har därför tagit reda på att jag tilldelas en höjning som nog kan ge mig en enklare pizza om jag hämtar den själv. Hela 58:- per månad ska min pension höjas med i år. 

Och nu över till något ännu mera fantastiskt vackert och charmerande. Missa inte detta!

6 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Problemet är nog att du har skäntmt bort både dig själv och oss med så vackra foton att det är svårt att alltid överträffa dem. Jag skulle vara glad om jag fick en sådan vy med ett gyllene stråk och vackra vinterfärger.

Jag har inte ens orkat kolla om det är mer eller mindre jag får som sjukersättning. Det verkar vara ungefär lika mycket.

BeBest sa...

Tack Du! :-)
Man ska nog vara väldigt glad för det lilla man får och bocka djupt med mössan i hand när man tackar tea-party-sekten som styr detta land för att man får komma i åtnjutande av den lön man sparat och låtit farbror staten förvalta.

framsnacka sa...

Visst syns det att du har ny kamera! Bra skärpa och mer färger! Snygg bild!!
Allt gott till dej!!

BeBest sa...

Tack ska du ha! :-)

Jag försöker fåtill bilderna bra från görjan och det som då inte räcker kanske kan bättras på i efterhand. Om inte, bort med det!

framsnacka sa...

Jag kan bara hålla med. En sak som jag kan tycka är svår, är att ganska ofta får jag vänstersidan bra men inte 100% på höger sida, eller håller jag snett, inte snett nog för att det ska vara bra och inte rakt nog för att det ska vara bra. Men, med träning har det faktiskt förbättrats lite :-)
Allt gott till dej!

BeBest sa...

Finns möjligheten att ta flera foton ökar man chansen att någon blir bra nog. Jag har också lätt att få till sneda horisonter och träd trots att jag har hjälp av ett rutnät i displayen, Sökaren använder jag inte. Den ger inte tillräckligt stor bild av motivet tycker jag. Jag vill hålla kameran en bit framför glasögonen och inte nära. Då är det lättare att skifta mellan att se motivet i verkligheten och se det i displayen. Det gamla sättet att använda sökare känner jag mig enbart låst i.

Skicka en kommentar