Gryning

Gryning

onsdag 29 januari 2014

Så grått var det


Idag ska jag gråta över vädret och det bedrövliga ljusförhållanden det medfört. Gårdagens förmiddag bjöd på snöyra. Det upphörde mitt på dagen och jag tog kameran under jackan och gick ut. Jag hoppades naturligtvis på att få en vacker snötäckt vy. Det hoppet stäckades fort, långt innan jag hunnit till affären. Nåja, jag handlade vad jag skulle, bar hem det och gav mig ut igen för någonstans borde det väl ändå finnas något värt att rikta kameran mot.

Visst försökte jag väl hitta motiv och visst skulle några foton gå att visa men det är endast de samma gamla vyerna i en gråare förpackning. Jag väljer därför ett foto från ett sällan visat avsnitt av skogsvägen mellan Backa Gård och Hovmanstorp. Precis så här grått var det.

Idag utlovas vissa solchanser men jag tror inte mer på prognoser än politiker. Än så länge har jag inte sett solen idag.

6 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Jag ser en blå reva i molntäcket. Igår tittade en tvekande sol fram under några minuter.
Skogsvägen liknar våra skogsvägar på torpet, lika höga träd.

imsys sa...

Nysnöade skogsvägar nästan utan tramp är fint. För mig är det ingen grå bild. Vi hade sol tidvis idag. Det gör gott för humör och kamera.

BeBest sa...

Även här blev det små revor i molntäcket ur vilka solen stundom blygt tjuvkikade ner på oss gråglåmiga fotvandrare men så mycket till solsken blev det inte.
Skogen här är snart avverkningsmogen tror jag. Jag skulle tro att granarna planterades någon gång under 30-talet.

BeBest sa...

Den här sträckan var jag först ut på efter det senaste snöfallet men det är annars ett populärt stråk att följa. Även jag var ut och luftade kameran en stund idag igen. Den blir så grinig om den att tvingas ligga på hyllan och bara få titta på vad jag tidigare fotograferat.

Boel sa...

Nu ser jag visst i syne! Ser du att bilden av vägstumpen ser ut som vägen ner till Tjärn (eller hette det Kärren?) Precis efter att man passerat Torstens och är på väg in i skogen... så minns jag det i alla fall. Har plockat kantareller där på vänstersidan av diket :-) Det är möjligt att det saknas lite taggtråd eller gärsgård... Så det gör inget att det är en gråruggig snöbild!

BeBest sa...

Det finns vissa likheter. Kantareller har jag inte hittat här än men uppe på krönet finns ett säker ställe för stolt fjällskivling.

Skicka en kommentar