Gryning

Gryning

tisdag 14 januari 2014

Samma men olika


Samma vägar som förr gick jag, samma ställen som förr stannade jag vid. Kameran staplade snällt upp de välbekanta motiven i långa travar. Det var dock en annan dag med ett annat ljus. Jag tänker inte kommentera dessa foton i någon högre grad, ni känner igen dem intill leda, men det slutgiltiga målet för vandringen uppnåddes inte. Det var inte tillräckligt kallt eller tillräckligt solsken.

Duveholmssjön

Snö
 Carl Ugglas park
 Carl Ugglas park
 Solfångaren
 Svartbäcken

Ishätta 
 Strömstare
 Backasjön

Eftersom jag hade trott att det skulle uppstå sjörök under eftermiddan igår, hade jag bokat om min tvättid till idag. Jag behöver alltså inte gå sysslolös denna dag heller.

4 kommentarer:

Märit i Mariehem sa...

Tvätta går ju an...problemet kommer efteråt. Ta igen tvätten är ingen favoritsyssla precis.

Fint med den pigga strömstaren!

BeBest sa...

Jag gör inte så stora åthävor av tvätten. Först får maskinerna göra sitt, sen ska allt torka och så är det bara att lägga tillbaka på hyllorna och hänga upp. Det går fort. Strykning eller mangling bryr jag mig inte i. Strykjärnet används inte varje år kan jag säga.

baraenbildavmig sa...

Men det är ett vackert ljus i dina bilder och det var länge sen det där vita var där. Ishättan är underbar, helt enkelt. Så vacker bild! Strömstaren hade också vett att välja ett konstverk att sätta sig vid!

BeBest sa...

Så länge solen inte var skymd var det ett vackert ljus men det hände att moln ställde sig i vägen också. Då var lystern i snön genast borta och vitheten gömd i grått.

Strömstaren befann sig först mycket långt bort men fick för sig att byta sten och fågeln flög uppströms samt satte sig på en sten ute i vattnet precis tvärs över strömmen från stället jag stod. Därtill föll solljuset fint på över dem och lagerkransen av is. Det var bara att tacka och ta emot så länge det varade.

Skicka en kommentar