Gryning

Gryning

torsdag 2 januari 2014

Tillbaka till naturen


Jag har valt att sakta smyga igång detta år. Gårdagen ägnade jag mest åt att göra ingenting och dessemellan sorterade jag ut en del onödigheter från datorn. Det är mycket man sparar för tillfälligt bruk men som sen ligger kvarglömt och skräpar undangömt i någon tämligen anonym mapp.

Eftersom jag inte gick ut blev det heller inget foto från världen utanför väggarna taget. I lagret av ännu oförbrukade foton hittade jag dock ett stenröse, som kommunens trafikplanerare placerat ut i en av de mer trafikerade gatukorsningarna.

Idag ska jag nog leta mig ut i molnigheten och se vad som där finns att beskåda. Jag har inte så höga förväntningar då det gäller överraskande eller spännande upptäckter måste jag säga. Jag tror världen har fortsatt sin gilla gång trots ”ring klocka, ring”. Jag tror det där med att ringa in och ringa ut gör oss inringade i ett teknikstyrt liv. Jag föredrar att inte följa tiden så noga, utan istället försöka dra nytta av solen när den väl visar sig.  Det känns mera naturligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det stenröset gillar jag! Hela bilden är väldigt fin, ser inte ut att vara taget av en amatör precis. / Monika

baraenbildavmig sa...

Det var en intressant rondellinstallation! Jag gillar egentligen inte rondeller men tycker om när man gör dem vackrare.

BeBest sa...

Jag var mycket tveksam till detta konstverk från början men får man se det så här i mörker med ljust tänt kommer stenarna i en annan dager!

Kanske behöver man någon känsla för var man som kamerahållare bör stå för att motivet ska göra sig men sen är det bara att fota på med det man har tillgängligt. Det behövs inget proffs då.

BeBest sa...

I den här stan börjar det bli fler rondeller än vanliga korsningar! Nej det var en överdrift men de är många. Sen brukar mer eller mindre anonyma konstnärer få i uppdrag att ta hand om försköningen. Bäst det är, har man en morgon fått utsmyckningen på plats. Det här röset har tagit tid att få till och kunde inte fixas på en natt.

Skicka en kommentar