Gryning

Gryning

lördag 15 februari 2014

Inte i år


Det ser ut som att vintern i mina trakter kommer att regna bort. Det kan jag inte göra så mycket åt, bara förhålla mig till. Jag kan kanske bortse från vädret och låtsas som det regnar. Det fordras en rejäl kyla för att detta fenomen med rimfrost och sjörök ska uppstå. 

I år blev det inte så kallt i januari och nu och framöver kommer inte solen att stå i rätt läge för att ljuset ska bli det rätta. Fotot är från den 24 januari förra året och det var redan då på gränsen att det gyllene solljuset innan i solnedgången övergått helt i vitt, eftersom redan solen stod för högt för att de rätta gyllene tonerna skulle framträda i dimman. 

Fotot togs med den gamla lilla kameran och jag hade gärna velat få chansen att ta om dessa bilder med den nya. Det hade kunnat vara intressant att jämföra. Jag är inte så lite besviken över att det inte gick att få den möjligheten i år. Nu får jag vänta med det till ett annat år.

6 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Den bilden är så betagande, men jag förstår att du ville prova den nya kameran. Det är tröstlöst med vädret, det tycker jag. Jag fortsätter att ligga lite lågt med bloggandet och fotandet.

BeBest sa...

Fotandet ligger väldigt lågt här också men jag försöker markera min närvaro så länge. Kommer inget inlägg blir personer i min omgivning oroliga och tror jag kolat vippen.

imsys sa...

En enda dag kom det fotograferingsbara snöflingor hos mig. Jag har gett upp hoppet om fler denna viner. Vi får hoppas på bättre lycka nästa vinter för både dig och mig!

imsys sa...

Ooops - dubbelarbete!

BeBest sa...

Det har farit en del snö i luften ibland då jag varit ute och det har funnits rätt gott om snö också även om jag tror turåkarna skulle önskat sig lite till inne i skogen. Nu är det knappt något kvar.

Vintern är väl inte över än men det krävs i så fall en rejäl omkastning i vädret om det ska bli vad jag hoppades tidigare i januari.

BeBest sa...

Jag städade undan dubbletten. :-)

Skicka en kommentar