Gryning

Gryning

tisdag 25 februari 2014

Mellan gult och blått


Medan tvättmaskinerna gjorde sitt jobb igår gick jag på en kort promenad i vårvädret. Det kändes overkligt. Vi befinner oss fortfarande i februari men känslan var april. 10°C i luften, barmark och solsken, det är inte särskilt vanligt i dessa trakter vid en här tiden. Flera vintrar i slutet av 1980- och början av 1990-talet var också extremt varma men sen återgick vintervädret till ordningen igen.

Jag tog en sväng längs Backasjön. Stigen går mellan stranden och villabebyggelse. Många av tomtägarna har satt ut överblivna trädgårdsblommor i slänten ner mot sjön. Där blommade nu vintergäcken glatt!

En domherre letade föda i kanten av stigen. Jag hann inte se fågeln innan den flög upp och försvann undan ut över sjön. Jag traskade vidare men blev tvungen att vända, eftersom Backasjön svämmat över och dränkt stigen helt på ett ställe och jag hade inte stövlarna på. Domherren var åter på plats i fjolårsgräset men flög upp och satte sig i en av buskarna intill stranden.

Jag återvände till tvättstugan och tog vara på tvätten. Efter att allt blivit torrt gick jag åter ut. Jag hoppades på en vacker solnedgång men den gömdes i moln. Istället fick jag se in i de vackraste blå ögon jag sett på väldigt länge.

Nu är det åter sol och det kan bli så mest hela dagen. Det kan nog bli en promenad även idag.

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

"Katten också, du har så vackra ööögon!" Sjöng M A Numminen. Och vintergäck och domherre, lyckade bilder! Vintergäcken blommar verkligen vårglatt!

BeBest sa...

Katten var väldigt social och så fort jag satte mig ner för att ta ett foto av den med kameran i jämnhöjd med kattögonen kom katten glatt mot mig. Sen följde hon mig långt ut från gården.

Vintergäckens tid är nu. Så fort blomningen är över och fröna släppts drar den sig tillbaka till sin rotknöl och väntar där för att vara först ut med blommorna nästa vår igen.

carolann sa...

oh yes beautiful cat and your flowers..

BeBest sa...

Thank You Carolann! :-)

Skicka en kommentar