Gryning

Gryning

tisdag 11 mars 2014

Ännu en solnedgång


Igår, måndag, berättade jag att tidsoptimisten i mig beräknade fel på hur lång tid jag behövde för att hinna fram och bevaka en solnedgång. Jag kom då någon minut för sent. Igår på kvällen var jag åter på plats och nu kom jag i god tid medan solen ännu var uppe.


Det var ett annat ljus igår kväll. Himlen var klarare och endast få moln och ett svagt dis syntes västerut.

När så solen inte längre färgade vattnet med guld gav jag mig hem igen. Idag tror jag på en vacker gryning.

4 kommentarer:

baraenbildavmig sa...

Jag ser att du var tidigt igång idag! Det är något speciellt när solen gör sorti, särskilt över ett vatten. Det blir en stilla meditation och tar man med sig bilderna i kameran kan man uppleva det åter och åter. Vackert!

BeBest sa...

Imorse var jag tidigt uppe men av den långa promenad jag från början tänkt företa blev bara en liten kort vända på ett par timmar.

Min kamera har en särskild inställning för solnedgångar och det grogrammet ska framhäva de gula och röda tonerna i aftonrodnaden. Hur användbar en sådan finess kan tänkas vara håller jag nu på att utröna från morgon till kväll. Så här långt tror jag att den kan komma till nytta åtminstone om jag kommer ihåg att använda den.

Aftonrodnader och gryningar är ju tacksamma motiv och brukar belamra de flesta fotoalbum. Mina skiljer sig inte från andras därvidlag. Jag vill ju samla på sånt jag tycker om.

framsnacka sa...

Jättefina bilder! Stämningsfulla och vackra!
Jag läser det du skrivit å kommentarerna och jag har också en sådan funktion. Då brukat färgen ofta bli som jag uppfattade den i verkligheten.
Det går väl aldrig att få nog av skönheten i soluppgång/nedgång (kommer snart ngt om det även på min blogg)
Allt gott till dej!

BeBest sa...

Jo nog har färgerna på bilderna i datorn varit så som jag minns dem men här på bloggen presenterades de ibland på ett annorlunda sätt än vad min dator visade i bildbehandlingen. Då brukar jag tvingas redigera om bilden och tunna ur de färger som bloggen visar i en alltför stark framtoning. Lite irriterande är det allt.
Fotona här vågade jag inte röra färgerna ett dugg utan nöjde mig med att se till att ljuset blev rätt och kontrasterna och skuggorna inte för starka

Skicka en kommentar